CCR a amânat decizia în cazul referendumului. Antonescu rămâne președinte până pe 12 septembrie

de:
02 aug. 2012
0 Afișari
CCR a amânat decizia în cazul referendumului. Antonescu rămâne președinte până pe 12 septembrie

Şedinţa maraton a Curţii Constituţionale, joi. După 13 ore, judecătorii au decis să amâne decizia privind rezultatele referendumului din 29 iulie, până pe 12 septembrie. Reprezentanţii CCR au precizat că au nevoie de timp pentru a studia documentele primite pentru pronunţarea în cazul referendumului. 

„Acum aşteptăm datele de la INS. Referendumul ar fi trebuit anulat pentru că totul s-a bazat pe date false”, a declarat judecătorul CCR Aspazia Cojocaru, la ieşirea din şedinţă. 

Până cnd CCR va lua o decizie în cazul referendumului, Crin Antonescu rămâne preşedinte interimar. 

Curtea Constituţională a României a reluat în această dimineaţă dezbaterile pe marginea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, judecătorii CCR solicitând, cu o zi în urmă, informaţii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Institutul Naţional de Statistică, necesare soluţionării contestaţiilor.

Într-un comunicat transmis miercuri seara presei, Curtea a precizat că au fost înregistrate 43 de dosare de la Biroul Electoral Central în legătură cu referendumul privind demiterea preşedintelui României desfăşurat pe 29 iulie.

„După înregistrare, s-a procedat la analizarea dosarelor, fiind verificate un număr de 18.548 de procese-verbale întocmite de secţiile de votare din ţară şi străinătate. În acelaşi timp, au fost înregistrare trei dosare având ca obiect contestaţii, precum şi mai multe cereri din partea cetăţenilor cu privire la rezultatul referendumului”, arată Curtea.

Cookies