ȘTIRI

Cazuri de tromboză și după vaccinarea cu Johnson & Johnson. EMA analizează incidentele

EMA analizează apariția a patru cazuri de tromboză și după vaccinarea cu Johnson & Johnson, unul dintre ultimele seruri aprobate pe piață.

Cazuri de tromboză și după vaccinarea cu Johnson & Johnson. Agenția Europeană a Mediacamentului a transmis că analizează și rapoartele cu privire la apariția de cheaguri de sânge după administrarea serului Johnson & Johnson, după ce abia lămurise problema cu serul AstraZeneca.

Cazuri de tromboză și după vaccinarea cu Johnson & Johnson:

Patru cazuri grave de cheaguri de sânge, dintre care unul fatal, au fost raportate după inocularea vaccinului Johnson & Johnson, a transmis EMA. Autoritea a precizat că un caz s-a înregistrat în timpul testelor preclinice, iar celelalte trei au apărut în SUA după ce vaccinul a fost aprobat, informează AlephNews.

Agenţia europeană a recunoscut miercuri o legătură între administrarea vaccinului AstraZeneca şi cazuri foarte rare de „cheaguri de sânge neobişnuite asociate cu trombocite scăzute din sânge”, listate acum ca „efecte secundare foarte rare”. Totodată, autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor, precum şi autorităţile britanice de sănătate au estimat că beneficiile utilizării acestui vaccin au depăşit cu mult riscurile.

De asemenea, au fost raportate cinci cazuri de sindrom de scurgere capilară care ar avea legatătură de vaccinul AstraZeneca. Afecțiunea, în care sângele se scurge din capilar în mușchi și cavități corporale, se caracterizează prin umflarea țesuturilor și scăderea tensiunii arteriale.

EMA a precizat că „în acest stadiu, nu este încă clar dacă există o asociere cauzală” între vaccinuri și condițiile raportate.

Companiile și AstraZeneca și Johnson & Johnson nu au comentat subiectul deocamdată.

Ministerul Sănătății a anunțat când începe vaccinarea cu Johnson & Johnson în România și de ce este suficientă o singură doză de ser.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button