ARHIVA B365

Cazul vandalizării mașinii ministrului Barbu: Claudiu Crăciun și Alexandru Alexe, puși sub acuzare

Claudiu Crăciun și Alexandru Alexe au fost puși sub acuzare pentru distrugere si ultraj în cazul distrugerii masinii ministrului Culturii, Daniel Barbu. Cei doi fusesera citati vinerea trecuta sa dea declaratii la Sectia 10 de Politie din Capitala in calitate de faptuitori in acest dosar. „Domnul Barbu m-a declarat deja vinovat la ora de maxima audienta. Integritatea fizica a domnului Barbu nu a fost niciodata pusa in pericol, a fost chestionata demnitatea dansului, sau ce a mai ramas din ea”, a afirmat Claudiu Craciun, care si-a exprimat atunci speranta ca oamenii legii „sa nu cedeze la presiunile guvernamentale” notează HotNews.ro.

In urma audierilor, mai multi martori i-ar fi indicat pe Claudiu Craciun si Alexandru Alexe ca fiind persoanele care in seara zilei de 17 octombrie au spart luneta masinii in care se afla ministrul Culturii, Daniel Barbu.

Ministrul Daniel Barbu declara, pe 19 octombrie, la Antena 3, ca a fost identificat „autorul” incidentului din Centrul Vechi, in persoana „tanarului universitar fara opera” Claudiu Craciun. „Stim si autorul, imi permit sa-l spun, Claudiu Craciun, a fost identificat. E pacat, ca inteleg ca este un tanar universitar”, a spus atunci Barbu.

Daniel Barbu a participat in 17 octombrie, de la ora 19.00, la evenimentul „Cafeneaua critica”, in Club A din Centrul Vechi. Cateva zeci de manifestanti veniti la local au intrerupt dezbaterea, au desfasurat pancarte in jurul lui Barbu si au aruncat inspre acesta cu bancnote false, pe care era tiparit portretul lui. Tot ei i-au intins lui Barbu o punga cu monede si l-au huiduit, intrebandu-l „Cati bani ti-ai luat?” si cerandu-i demisia.

Dezbaterea nu a mai fost reluata, ministrul hotarandu-se sa plece. Afara, protestatarii au blocat drumul autoturismului in care se afla demnitarul si au lipit pe masina bancnote cu portretul lui Barbu. De asemenea, ei au spart luneta masinii, ministrul reusind sa plece datorita interventiei fortelor de ordine – politisti si jandarmi, sositi de urgenta la fata locului


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button