Cazul turistului grec de 53 de ani, mort în tragicul accident de la Pasajul Unirii, preluat de un celebru avocat din Grecia

06 ian. 2023
549 Afișari
Cazul turistului grec de 53 de ani, mort în tragicul accident de la Pasajul Unirii, preluat de un celebru avocat din Grecia
Accident extrem de grav la intrarea în Pasajul Unirii | Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Alexios Kougia, un celebru avocat grec, a anunțat, joi, 5 ianuarie, că va reprezenta rudele turistului grec mort în accidentul de autocar produs în decembrie la Pasajul Unirii din București. Acesta va investiga inclusiv varianta răspunderii serviciilor române competente pentru construcția porții de gabarit, dacă era legală.

Casa de avocatură Alexios Kougia a transmis un comunicat de presă în care informează că va reprezenta familia atât în procesele penale, cât și în procesele pentru despăgubiri bănești pentru pierderea suferită.

Alexios Kougia este unul dintre cei mai cunoscuți avocați din Grecia după ce a pledat în câteva cazuri celebre, dar și pentru că a fost președinte al clubului de fotbal AEK Atena și acționar principal la Panachaiki 2005, scrie Buletin.de.

Șeful cabinetului nostru de avocatură, Alexios Kougia, a fost ales de rudele regretatului N.H. să reprezinte atât în ​​procesele penale, cât și în procesele pentru daune bănești din cauza suferinței lor psihice din cauza morții neașteptate în tragicul accident din București, România.”, se arată în comunicatul emis de casa de avocatură.

Pe 23 decembrie, un autocar cu 48 de cetățeni greci s-a izbit de porta de gabarit de la Pasajul Unirii care s-a prăbușit peste vehicul. Un bărbat de 53 de ani din Larisa, Grecia, a fost ucis și alți 24 au ajuns la spital.

În urma acestui ordin, cabinetul nostru de avocatură va culege toate datele atât din dosarul penal, care a fost întocmit de către organele de urmărire penală române, dar și toate datele necesare vinovaților acestei tragedii (șofer vinovat și firma proprietară a autoturismului avariat, care a preluat asigurarea autobuzului avariat și a șoferului vinovat).

Cabinetul nostru de avocatură va investiga varianta răspunderii serviciilor române competente pentru construcția grea, care avertizează cu privire la înălțimea admisă a vehiculelor care trec, dacă era legală.”, se mai arată în informare.

Și alți pasageri din autocarul implicat în accident au anunțat că se vor organiza pentru a solicita despăgubiri în instanță, inclusiv de la statul român, în cazul în care se va demonstra că poata de gabarit nu era conformă cu standardele.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies