ARHIVA B365

Cazul taximetriştilor piraţi de pe Otopeni, nerezolvat. Poliţia spune că nu are oameni

„Continuăm în acelaşi ritm, avem acţiuni de verificare a taximetriştilor de două ori pe săptămână pentru a vedea dacă aceştia sunt în legalitate”, a declarat ieri Valeriu Surduleac, şef serviciu transporturi aeriene, citat de zf.ro.

Potrivit site-ului Poliţiei, direcţia de transporturi aeriene desfăşoară activităţi pentru combaterea infracţiunilor îndreptate împotriva vieţii, integrităţii şi sănătăţii persoanei, apărarea proprietăţii publice şi private, coordonând activitatea structurilor de poliţie transporturi aeriene din aeroporturi. Pe 15 august o studentă japoneză ajunsă pe aeroportul Henri Coandă a fost acostată în incinta aeroportului de un tânăr care a convins-o să meargă la un taxi. Acest tânăr este acum suspect în cazul morţii japonezei.

Taximetriştii nu au voie să acosteze din incinta aeroportului pasagerii, fiind pasibili de amendă, ce variază între 500 şi 1.000 de lei. Cu toate acestea, în aeroportul Otopeni activează aşa-zişii combinatori şi piraţi, taximetrişti care negociază cu clientul tariful unei curse. Aproape 5,1 milioane de pasageri s-au înregistrat pe cel mai mare aeroport din ţară anul trecut.

„Sunt doar 4-5 oameni pe tură, nu avem de unde să aducem mai mulţi angajaţi. Dacă erau mai mulţi poliţişti la aeroport, făceam faţă cu brio la toate situaţiile. În total avem 28 de angajaţi la Otopeni care lucrează în ture”, a spus Viorel Surduleac.

Întrebat de ZF câte amenzi s-au dat în Otopeni taximetriştilor autorizaţi şi neautorizaţi care acostează pasageri, el a spus că va reveni cu aceste cifre pe care nu le ştie pe de rost, însă nu a mai transmis nicio informaţie. „Vă pot spune că în primul semestru al acestui an am dat 397 de amenzi taximetriştilor în toată ţara, faţă de 325 în aceeaşi perioadă a anului trecut.”

El susţine că suspectul în cazul morţii tinerei studente nu era pirat, acesta venea în aeroport încă din 2002, unde primea mâncare de la alţi taximetrişti. Potrivit unor taximetrişti de la aeroport, suspectul era combinator, adică negocia un preţ cu clientul acostat şi îl trimitea către un taximetrist.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button