FIT CITY

CAZUL SHU. Raport Corpul de Control al Min. Sănătăţii: Laptele, contaminat de mulgători

În privința acţiunilor derulate la nivelul structurilor locale, potrivit informării transmise de către DSP Dolj, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru alimente și furaje, DSP Dolj a informat ANSVSA în privința neregulilor constatate în urma verificărilor efectuate la o exploatație comercială de bovine din județul Dolj, care furnizează lapte crud pe raza județului Argeș.

Astfel, la data de 26 februarie a.c., o echipă de inspectori ai DSP Dolj, împreună cu medici veterinari de la DSVSA Dolj au constatat că nu se efectuează triajul epidemiologic al mulgătorilor – cinci persoane- la ieșirea din tură, motiv pentru care societatea a fost sancționată cu amendă, în valoare de 3.000 de lei, conform HG 857/2011, informează realitatea.net. La data de 2 martie a.c., o echipă a DSP Dolj a constatat neconformități în privința structurii controlului medical periodic conform fișei corespunzătoare personalului încadrat ca îngrijitor de animale.

ANSVSA, după verificarea fermelor din Argeș și Dolj: „Laptele nu e contaminat”

ANSVSA nu a depistat bacteria E.Coli în probele de lapte recoltate de la cele două ferme de lapte din Argeş şi Dolj, care aprovizionau fabrica din Brădet.

Lucrătorii Ministerului Sănătăţii continuă activităţile legale, împreună cu specialişti din cadrul ANSVSA, pentru identificarea surselor de îmbolnăvire a copiilor cu SHU.

ANSVSA: Nu există o legătură directă între brânza de vaci şi îmbolnăvirea copiilor cu SHU

ANSVSA a precizat, vineri, că nu există o legătură directă de cauzalitate între brânza de vaci din lotul produs în data de 22.02.2016 şi îmbolnăvirile copiilor diagnosticaţi cu SHU.

Ministerul Sănătății și ANSVSA au încheiat Protocolul de Colaborare din data de 24 aprilie 2012, în scopul de a asigura funcționarea sistemului de control oficial al alimentelor și coordonarea adecvată a activităților specifice de către autoritățile competente semnatare, cu responsabilități în domeniul siguranței alimentelor și prevenirea riscurilor legate de siguranța alimentelor pentru sănătatea publică, a protejării intereselor consumatorilor și informarea corectă a acestora.

CITEŞTE ŞI Bunica unui copil mort la Marie Curie: Nepoţica mea nu a consumat niciodată brânză de la Brădet

Bunica unei fetiţe de 11 luni din localitatea argeşeană Poiana Lacului, care a murit pe 15 februarie la spitalul Marie Curie din Capitală, a declarat că e imposibil ca produsele de la Lactate Brădet să fi dus la decesul nepoatei sale pentru că nu au fost consumate deloc în familie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button