CAZUL SHU. Care este starea copiilor internaţi la Spitalul „Marie Curie” -unul, la Terapie Intensivă

de:
28 feb. 2016
0 Afișari
CAZUL SHU. Care este starea copiilor internaţi la Spitalul

„Pe secția de Nefrologie sunt șase copii, trei sunt pe dializă peritoneală și urmează cursul tratamentului, ceilalți trei sunt fără dializă peritoneală. Doi dintre ei sunt pregătiți pentru a merge acasă, celălalt (va merge acasă-n.r.) curând, nu pot să precizez un moment, probabil că la sfârșitul săptămânii viitoare sau săptămâna cealaltă, în funcție de cum vor merge lucrurile. Cel de-al șaptelea copil e în terapie intensivă”, a spus medicul, care s-a aflat, duminică, alături de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, venit din nou la Spitalul Marie Curie.

CITEŞTE ŞI Un reputat medic DEZVĂLUIE care ar putea fi SURSA îmbolnăvirii copiilor cu SHU

Un medic specialist în nefrologie pediatrică de la Spitalul Clinic de urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a scris, pe pagina de Facebook, că, în mod sigur, sursa îmbolnăvirii bebeluşilor cu sindrom hemolitic uremic este „contaminarea alimentară”. Dr. Ovidiu Limoncu spune că, la Grigore Alexandrescu, au fost internaţi copii cu SHU, iar elementul comun a fost acela că au consumat acelaşi tip de iaurt. Detalii, aici. 

Întrebată dacă pot apărea complicații în cazul copilului aflat la Terapie Intensivă, medicul a spus că acest lucru „este de văzut de la o zi la alta” și că, în momentul de față, „prognosticul este rezervat”, informează Agerpres

Ministrul Sănătăţii a anunţat că pregăteşte măsuri de igienă în şcoli, după cazurile de SHU

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a anunțat că instituția pe care o conduce, împreună cu Ministerul Educației, vor pregăti un set de măsuri care vor fi comunicate în școli, în vederea respectării normelor de igienă, decizie luată în contextul cazurilor de sindrom hemolitic-uremic apărute la mai mulți copii. 

Cookies