ARHIVA B365

Cazul Mariana Rarinca VA FI REJUDECAT, la solicitarea DNA

UPDATE ora 18:00 – Curtea de Apel București a decis admiterea solicitării DNA de rejudecare a Cazului Rarinca. 

Dosarul va fi rejudecat începând cu 21 august. Livia Stanciu, președintele ÎCCJ, nu a dorit să facă declarații de presă. Aceasta a susținut, în sala de judecată, că judecătoarea Risantea Găgescu a fost imparțială și s-a antepronunțat când a decis achitarea Marianei Rarinca.

Mariana Rarinca a cerut recuzarea celor doi judecători, despre care spune că ar avea un interes să dea o anumită decizie.

Judecătorii au explicat de ce au achitat-o pe Rarinca 

De altfel, Mariana Rarinca a făcut şi plângere la CSM împotriva celor doi magistraţi.

Motivarea instanței pentru achitarea Marianei Rarinca: Interceptările au fost făcute fără mandat 

Instanţa a decis că solicitările de recuzare sunt admisibile şi a suspendat procesul până la ora 10, pentru un verdict pe aceste cereri, informează realitatea.net. 

Avocatul Marianei Rarinca susţine că judecătorii nu au fost aleşi aleatoriu, iar judecătoarea Ana Maria Trancă ar fi interesantă de o anumită soluţie pentru că ea a judecat termenul de preschimbare. Celălalt judecător este Dorel Gheorghe Matei, care este şi şeful completului de judecată, scrie stiripesurse.ro.

Livia Staciu spune că recuzarea nu se susţine pentru că nu există temeiuri reale. Şi procurorul cere respingerea celor două solicitări de recuzare ca inadmisibile.

Mariana Rarinca, femeia acuzată de DNA că a șantajat-o pe șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a fost achitată pe 21 mai de judecătorii de la Curtea de Apel București, decizia fiind definitivă. Curtea de Apel a admis apelul femeii, după ce aceasta fusese condamnată în decembrie 2014 de Tribunalul București la trei ani închisoare cu suspendare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button