ARHIVA B365

Cazul morţii fotbalistului Patrick Ekeng. Ce spune patronul firmei de ambulanţe PULS

Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din MAI au demarat un control la firma de ambulanţă PULS, Totodată, Colegiul Medicilor a fost sesizat în cazul doctorului de pe ambulanţă care i-a acordat îngrijiri jucătorului.

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar ofiţerii de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei au fost la sediul Puls ca să verifice ambulanţele şi să discute cu angajaţii firmei.

Patronul Puls spune însă că firmei sale nu i se poate reproşa nimic în cazul morţii mijlocaşului dinamovist Patrick Ekeng.

Au fost prezente trei ambulanţe dotate conform standardelor cu absolut tot ce e necesar, inclusiv cu defibrilator„, spune Laurenţiu Luca, citat de Digi24.ro

Întrebat dacă medicul era, într-adevăr, în tribune în momentul incidentului, patronul firmei spune că era vorba despre medicul din a treia ambulanţă, cea care ar fi urmat să intervină dacă un spectator ar fi avut probleme medicale.

Patronul are şi o explicaţie pentru faptul că Patric Ekeng nu a fost resuscitat înainte să ajungă la spital.

Medicul nostru a constatat că pacientul avea puls şi respira spontan, deci nu se face resuscitare într-un asemenea caz. A fost monitorizat pe tot parcursul transportului pănă la Floreasca, lucru care am înţeles că s-a făcut în timp record”, spune Laurenţiu Luca.

În plus, proprietarul Puls aruncă vina pentru intervenţia târzie a ambulanţei pe medicul echipei Dinamo.

„Primul ajutor întotdeauna se acordă de medicul echipei, în momentul în care acesta consideră necesară intervenţia ambulanţei, cheamă ambulanţa, lucru care s-a petrecut. Noi mergem când suntem chemaţi”, adaugă Laurenţiu Luca.

Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară, după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul. Acesta a fost dus cu o ambulanţă Puls la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o oră şi 30 de minute, însă nu a mai putut fi salvat.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar penal în cazul morţii jucătorului dinamovist Patrick Ekeng şi fac investigaţii „in rem”, sâmbătă fiind ridicate mai multe documente de la Ambulanţa Puls, care l-a transportat pe fotbalist de la stadion la spital.

Anchetatorii au solicitat efectuarea autopsiei, care va fi făcută luni, conform unor surse judiciare, rezultatele urmând să fie transmise de către Institutul Naţional de Medicină Legală.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button