Cazul femeii mușcate de câini în București: 7 câini au fost ridicați de echipele de ecarisaj ale ASPA din zona Lacul Morii. Femeia este spitalizată

20 apr. 2022
992 Afișari
Cazul femeii mușcate de câini în București: 7 câini au fost ridicați de echipele de ecarisaj ale ASPA din zona Lacul Morii. Femeia este spitalizată

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a anunțat că a ridicat 7 câini, miercuri, după incidentul în care o femeie a ajuns la spital cu mai multe muşcături după atacul unei haite de câini în zona Lacul Morii din Bucureşti. ASPA precizează că de la începutul anului au avut loc 10 acţiuni, dar că multe dintre animale intrau pe proprietăţi private şi nu puteau fi capturate.

„Echipajele ASPA care s-au deplasat în zona indicată au constatat prezenţa a 8 câini într-o zonă de câmp deschis, aflat la graniţa dintre Bucuresti si judeţul Ilfov. Unul dintre câini a fost tranchilizat şi ridicat, iar ceilalţi s-au speriat şi s-au retras spre zona de case. Echipajele ASPA i-au urmărit şi au constatat că 4 dintre aceştia au intrat pe o proprietate privată, nelocuită.

În acest sens, ASPA a sesizat poliţia şi împreună cu poliţiştii secţiei 20, au fost ridicaţi cei 4 câini care intraseră pe proprietatea privată, urmând ca poliţiştii să stabilească dacă este vorba despre câini cu proprietar. Au mai fost identificaţi trei câini care s-au retras într-o altă curte locuită, doi dintre ei au fost ridicaţi de echipajele ASPA cu acordul proprietarului curţii aflat acasă, însă cel de-al treilea, un câine microcipat înregistrat în RECS, nu a fost ridicat deoarece proprietarul a refuzat predarea câinelui, iar verificările vor fi continuate de Serviciul Protecţia Animalelor din cadrul Poliţiei Capitalei pentru a stabili dacă aceştia se aflau în grupul câinilor veniţi de pe câmp”, transmite ASPA.

În total, miercuri, au fost ridicaţi 7 câini, în urma acţiunii din zona Lacul Morii.

ASPA susţine că a intervenit săptămâna trecută în zonă, la sesizarea unui cetăţean care a transmis că pe domeniul public se află câini care ies din curţile oamenilor. La momentul la care au ajuns echipajele ASPA în zona Lacul Morii a fost identificat un singur caine, care a fost ridicat.

De la începutul anului şi până în prezent, au avut loc 10 acţiuni în zona Lacul Morii, în cele mai multe dintre cazuri câinii nefiind ridicaţi deoarece intrau pe proprietăţi private unde echipajele ASPA nu pot interveni.

„Câinii deţinuţi de oamenii care stau la casele din zonă şi care nu sunt sterilizaţi se înmulţesc şi sporesc numărul de câini fără stăpân. Astfel, devin un pericol pentru oameni. Facem apel la cetăţeni sa înţeleagă importanţa sterilizării câinilor, mai ales că PMB prin ASPA are în derulare un program de sterilizări gratuite. Sterilizarea este singura soluţie de a preveni înmulţirea necontrolată a animalelor. În urma campaniei de informare derulată de ASPA şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti la proprietarii de animale din zonele de case ale Capitalei, s-a constatat că doar 30% dintre câinii deţinuţi de aceştia erau sterilizaţi şi microcipaţi, conform legii”, subliniază reprezentanţii ASPA.

O femeie de 43 ani a fost atacată miercuri de 20 de câini maidanezi în București. Aceasta este internată la spital cu multiple răni la mâini și la picioare.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies