Cazul femeii atacate de câini în București. Fotografiile celor 12 câini capturați de ecarisaj în zona Lacul Morii. Ce urmează

23 apr. 2022
1034 afișări
Cazul femeii atacate de câini în București. Fotografiile celor 12 câini capturați de ecarisaj în zona Lacul Morii. Ce urmează

Autoritatea de Supraveghere și Protecției Animalelor a publicat pe Facebook fotografiile câinilor ridicați de ecarisaj din zona Lacul Morii, după ce o haită de 15-20 de câini, după cum a aproximat victima, au atacat-o pe femeia de 43 de ani care făcea jogging în zonă. Incidentul deosebit de grav pentru o zonă a Bucureștiului, chiar dacă mai retrasă, s-a petrecut după mulți ani în care bucureștenii nu au mai avut probleme cu câinii fără stăpân.

Potrivit ASPA Mihăilești, având în vedere incidentul petrecut miercuri, 20 aprilie, în zona Lacul Morii din Sectorul 6, unde o femeie a fost mușcată de mai mulți câini în timp ce se afla la alergat, echipajele ASPA au derulat acțiuni de capturare în zona respectivă miercuri și joi.

 

12 câini fără forme legale, capturați de pe câmp și din curțile oamenilor

În cele două zile au fost ridicați 12 câini, 6 dintre ei fiind capturați prin tranchilizare de pe câmpul aflat în proximitatea Lacului Morii, iar ceilalți 6 au fost ridicați cu sprijinul poliției de pe proprietăți private, acolo unde s-au refugiat după ce au început acțiunile de prindere.

Câinii se află în carantină, niciunul dintre ei nu este microcipat sau sterilizat. După finalizarea perioadei de carantină, câinii vor fi vaccinați și sterilizați. Ulterior vor fi evaluați din punct de vedere al comportamentului.

Polițiștii Serviciului Protecția Animalelor din cadrul Poliției Capitalei au deschis un dosar penal și se fac verificări pentru a se stabili dacă aceștia sunt câinii care au mușcat.

Zona Lacul Morii, istoric vechi cu câini care ies din curți

Problema câinilor aflați pe proprietăți private care ies pe domeniul public este cunoscută de autorități. De-a lungul timpului, ASPA a sesizat Poliția Locală Sector 6 cu privire la faptul că în zonele de case, inclusiv în zona Lacul Morii, proprietarii nu au curțile împrejumuite corespunzător, motiv pentru care câinii pot ieși cu ușurință pe domeniul public reprezentând un pericol pentru trecători.

Astfel de sesizări au fost transmise de ASPA încă din 2019 către toate instituțiile Polițiilor Locale de sector, MAI, DSV și IPJ Ilfov.

„În ultima adresă transmisă Poliției Locale Sector 6, am menționat că problemele semnalate de ASPA în sesizările anterioare, care pun în pericol siguranța cetățenilor și îngreunează/zădărnicesc activitatea ASPA, nu au fost remediate.”, menționează Autoritatea de protecția animalelor.

Pentru informații cu privire la câini capturați de ASPA în zona Lacul Morii, autoritatea publică numărul de telefon 0741817858.

Imaginile cu câinii capturați pot fi văzute aici:

Postarea integrală a ASPA. 

Îți recomandăm următoarele articole:

Cookies