Cazul elevelor care s-au drogat la Școala Centrală din București. Prima decizie: camere video montate în curtea liceului

23 sept. 2022
5177 Afișari
Cazul elevelor care s-au drogat la Școala Centrală din București. Prima decizie: camere video montate în curtea liceului

Cele trei eleve de la Şcoala Centrală din București care au ajuns, joi, la spital, după ce li s-a făcut rău şi au leşinat la școală s-ar fi drogat cu etnobotanice, cunoscute și sub denumirea de droguri sintetice, interzise în România.

Adolescentele au consumat etnobotanice chiar în unitatea de învățământ, deși regulamentele interzic fumatul de țigări sau alte substanțe, în incinta școlii.

Cele trei fete vor fi externate astăzi de pe secția de toxicologie a Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală, spune purtătorul de cuvânt al spitalului, Raluca Alexandru, pentru Edupedu.

„Fetele au recunoscut că au fumat o țigară cu anumite substanțe, dar sunt prea noi aceste substanțe și la analize nu au putut fi depistate”, a spus purtătoarea de cuvânt a spitalului.

Camere video și la exteriorul Școlii Centrale

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a spus pentru Edupedu că, în urma incidentului de ieri, spaţiile exterioare ale Şcolii Centrale vor fi supravegheate video, iar ministerul va suporta plata camerelor de supraveghere.

„Noi am făcut solicitare pentru al doilea an consecutiv la Consiliul Local al Primăriei sectorului 2 pentru a achita sistem de supraveghere în zona din afara școlii, însă nu au fost bani”, spune directorul unității de învățământ, Lucian Popa.

Între timp, ofițerii de la crimă organizată fac anchetă.

Incidentul a avut loc, joi la Școala Centrală din Capitală, iar cele trei eleve ar fi consumat substanțe etnobotanice chiar într-o pauză. La un moment dat acestea au leșinat, iar reprezentanții școlii au sunat la 112.

Îți recomandăm și:

 

Cookies