Cazul de tortură de la Secția 16 revine în actualitate după recunoaștere. Polițiștii, deconspirați de Google Maps. Tinerii au murit la 6 luni după incident, când a demarat ancheta

11 aug. 2021
669 afișări
Cazul de tortură de la Secția 16 revine în actualitate după recunoaștere. Polițiștii, deconspirați de Google Maps. Tinerii au murit la 6 luni după incident, când a demarat ancheta
Cazul de tortură de la Secția 16 revine în actualitate după recunoaștere. Polițiștii, deconspirați de Google Maps. Tinerii au murit la 6 luni după incident, când a demarat ancheta sursa foto: colaj Mihai Ionut

Incidentul teribil de tortură de la Secția 16 revine în actualitate după ce recent a apărut în presă o declarație a unuia dintre polițiștii implicați în acest caz. Ceea ce a pornit de la un simplu eveniment nefericit de la început de septembrie 2020, cu doi tineri care le-au reproșat unor polișți, aflați într-un filtru de control pe la Eroii Revoluției aproape de Cimitirul Bellu, că nu poartă mască de protecție, s-a transformat într-o noapte de calvar plină de torturi inimaginabile provocate chiar de oamenii legii, urmată de câteva luni de agonie, în care nimeni nu i-a băgat în seamă chiar dacă au încercat să facă public cazul, și sfârșită cu moartea celor doi, la sașe luni distanță, adică prin martie 2021, la doar trei săptămâni distanță unul de altul, lucru care a coincis cu demararea unei anchete oficiale și reținerea celor implicați. În prezent mai mulți agenți dintre cei reținuți inițial de către anchetatori au dat declarații de inculpat în fața judecătorului de la Tribunalul București,cu privire la soluționarea propunerii arestării preventive a acestora.

Apar o serie de noi detalii din dosarul violențelor care pot fi privite drept tortură în toată regula de către mai mulți polițiști ai Secției 16 din București. Mai mult, înainte să îi agreseze, nici măcar nu i-au legitimat. Totul a fost făcut la întâmplare, într-un mod cu totul absurd și ieșit din comun.

Ancheta în cazul de tortură a început după 6 luni

Teribil este faptul că o anchetă oficială în această privință a debutat de abia după ce ambele victime ale agenților au decedat (unii spun în condiții suspecte) la câteva luni după ce au fost lăsați într-o mașină închisă plină de spray cu piper, lovituri provocatoare de vânătăi care s-au trecut în săptămâni sau luni (vedeți mai jos poze pe riscul vostru), bătăi, batjocură și chiar abandon în câmp, adică aproape tot ce vezi în filme în această situație.

Ba mai mult, vreo 8 dintre agenție au avut parte și de o percheziție domiciliară tot după 6 luni de zile în încercarea de a găsi probe incriminatorii după vreo jumătate de an.

Strigătul de ajutor al primului tânăr a fost făcut la doar două zile distanță de incident, dar nimeni nu s-a sesizat

„În data de 01.09.2020, în jurul orelor 1:30 dimineta, aflându-mă în zona Eroii Revoluției, am fost agresat fizic cu bestialitate de către politiști. Punându-mi catușele, târat pe jos și pulverizandu-mi spray lacrimogen, pe motivul că le-am spus de ce nu poartă măști… Nelegitimându-mă și nici chiar ei nu s-au legitimat, am fost dus pe un câmp. M-au scos cu cătușele la mini, pus pe burtă, am fost lovit cu bastoanele, pumnii și picioarele, arucându-mi telefonul pe linia de tren cu motivul să nu-i filmez. Poliția Română au început să bată oamenii făra motive. Poliția română, interlopii României! Au fost cei de la secția 16”, spunea în 3 septembrie 2020 unul dintre cei doi tineri.

De abia după ce s-a aflat că cei doi tineri care au făcut pângere au murit după jumătate de an, unul la început de martie (țineți cont că ancheta a demarat în 3 martie) și altul la final de martie, în data de 28, a început și o anchetă în forță, anunțată de însuși ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, care a promis că va duce la bun sfârșit acest caz. După încă vreo 5 luni, adică în prezent, cazul este pe masa judecătorilor de la Tribunalul București și se discută situația continuării arestării preventive pentru mai mulți dintre agenții acuzați de tortură.

În prezent dosarul este în fața judecătorilor de la Tribunalul București

Potrivit actelor de la dosar, citate de stiripesurse, mai mulți dintre polițiști au dat zilele trecute declarații de inculpat în fața judecătorului de la Tribunalul București, care a avut de soluționat propunerea arestării preventive a acestora. În cadrul anchetei este implicat și Viorel Constantin Șeicaru, vicepreședintele al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

Filmul operațiunii clandestine de tortură și umilire a doi tineri de către sindicalistul MAI Viorel Șeicaru și alți șase angajați operativi ai Secției 16 din Capitală scoate la iveală o serie de detalii șocante despre setea cu care cel puțin liderul de grup, Viorel Șeicaru, dar și alți doi angajați ai poliției au lovit și umilit una dintre victime. Mai jos aveți de asemenea declarația unui dintre polițiștii implicați și a uneia dintre victime plus bonus un alt incident de la secția 16 din 2018 filmat de camerele de supraveghere.

Deconspirați de Google Maps

Poliţiştii de la Secţia 16 au fost deconspiraţi de Google Maps, spun avocaţii uneia dintre victime. Se pare că semnalul telefoanelor mobile i-a plasat pe câmpul unde s-ar fi produs agresiunea, dar procurorii au folosit şi imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zonă. De asemenea, avocaţii spun că având telefoanele ascultate şi urmărite, poliţiştii au început să discute între ei pe marginea subiectului după ce au început să primească citaţii, scrie Mediafax.

Șapte polițiști din cadrul Secției 16 din București, sunt anchetați în prezent în dosarul privind sechestrarea și torturarea a două persoane. Unul dintre polițiști este acuzat că a supus una dintre victime unor situații degradante, mai exact a urinat pe mâna uneia dintre victime, în timp ce îi spunea „Vezi mă ce poate să facă Poliția Română?”. Și aici vorbim chiar despre mai sus numitul lider de sindicat.

La momentul judecării propunerii de arestare liderul sindical s-a prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți drept un personaj „fără pată” în 20 de ani de carieră și a motivat faptele deduse judecății pe fondul agresării verbale de către cele două victime.

„Edificatoare este modalitatea în care Ghiorghe Mihai lonuț a descris momentele agresiunii, mai exact: „mă loveau peste corp, în zona coastelor, a mâinilor, a degetelor de la mâini și a picioarelor. Toți agenții care mă loveau erau bărbați. Unul dintre polițiștii cei tineri mi-au scos adidașii, după care agenții m-au lovit cu tomfele peste tălpi.

Eu le ceream să înceteze, iar polițistul mai în vârstă mi-a replicat că dacă nu îmi cer scuze, nu se vor opri. Eu am întrebat atunci pentru ce să îmi cer scuze. Rețin că m-au întors și pe burtă, continuând să mă lovească și, la un moment dat, mi-au scos cătușele […] La un moment dat, pentru a se opri, mi-am cerut iertare de la polițiști, obligat practic de aceștia”, spun anchetatorii în dosar.

Din spusele lor, agenților, cei doi bărbați le-ar fi atras atenția că nu poartă măști de protecție. Într-un final, totul s-a transformat într-un absurd film de groază, după ce bărbații au fost fost bătuți, duși la margine de oraș și apoi torturați ore în șir. Ancheta a debutat de abia în data de 3 martie 2021, la câteva luni distanță

Inițial, nouă poliţişti de la Secţia 16 din Capitală au fost cercetați penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Aceștia făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti și au bătut şi sechestrat doi tineri care le reproşaseră că nu poartă mască, deşi sunt obligaţi de lege să o folosească în timpul serviciului.

Rise Project a scris apoi pe pagina de Facebook că unul dintre cei doi tineri torturați a fost găsit mort în condiții suspecte, bărbat despre care a vorbit ulterior și ministrul Lucian Bode. De asemenea, se pare că primul bărbat ar fi murit din cauze naturale cu doar trei săptămâni înainte, adică la începutul lui martie.

Bărbatul a postat atunci pe Facebook o serie de imagini și informații cu privire la ce a pățit

Bode a fost întrebat atunci ce se întâmplă la Secția 16 de Poliție din Capitală, după ce a fost confirmat și al doilea deces. Atunci, acesta a explicat că a trimis Corpul de Control acolo și că „va face ordine”.

Moartea bărbatului, considerată suspectă

Avocatul Adrian Cuculis, cel care se ocupă de cazul bărbatul decedat la final de martie, spune că Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis dosar penal de moarte suspectă în acest caz.

„Tânărul care a fost bătut de către polițiștii de la secția 16 a decedat inexplicabil vineri. Pentru acest lucru și mai ales că sunt suspiciuni cu privire la moartea lui, la parchetul de pe lângă Tribunalul București s-a deschis dosar penal pentru moarte suspectă. Astăzi (chiar în aceste momente) i se face autopsia în vederea stabilirii cauzei decesului.

Atât fosta soție cât și copilul minor dar și părinții acestuia, vor continuă dosarul unde Mihai solicită de la Poliția Română 500.000 de euro cu titlu de daune morale.

Câteva indicii arată că moartea este suspectă: ușa apartamentului descuiata, efectele personale lăsate în imobil deși le lua în mod obișnuit după el. Moartea a survenit în imobilul unui prieten din Rahova”, spunea în martie avocatul Adrian Cuculis.

Moartea celui de-al doilea tânăr, provocată de o boală incurabilă, mai spunea Bode atunci

Lucian Bode mai transmitea că nu va intra în detaliile anchetei, din dorința de a respecta cererea familiei celui de-al doilea tânăr decedat, acela fiind și motivul pentru care nu va face publică la acel moment cauza pentru care a murit bărbatul.

Pe de altă parte, am văzut și eu aceste informații (că au murit după ce au făcut publice torturile – n.r.). Nici nu poate fi vorba, nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparații cu oameni care depun la un moment dat o plângere și ulterior dispar. Cel de-al doilea cetățean suferea de o boală incurabilă. Nu vreau să intru în alte detalii. Familia a comunicat aceste detalii și nu dorește să facă alte comentarii și respectăm această dorință. Până la urmă se poate prezenta public cauza decesului, pentru a nu exista astfel de suspiciuni, dar vă asigur că la secția 16 voi face ordine. Aștept rezultatul Corpului de Control”, a mai spus Bode.”, a spus, la Digi24, Lucian Bode.

Umilințe fizice tim de zeci de minute

Unul dintre tineri a fost dus pe un teren viran de la periferia Capitalei, unde a fost bătut și umilit zeci de minute pentru reproșurile adresate. Astfel, 7 dintre inculpați, având asupra lor armamentul din dotare, au răpit pur și simplu, fiind vorba de o privare ilegală de libertate, au încătușat-o și au transportat-o împotriva voinței sale pe un teren viran situat la periferia municipiul București, Sectorul 4, unde cinci dintre aceștia l-ar fi bătut pe tânărul din imaginile de mai sus timp de vre 30 de minute, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor”, arată anchetatorii.

După exercitarea actelor de violență, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran, iar celălalt tânăr a fost abandonat pe o stradă întunecoasă.

Al doilea tânăr a fost dus în zona Zețari din Sectorul 5, a fost descătușat și abandonat

„În același timp, alți doi inculpați au lipsit-o în mod ilegal de libertate pe persoană vătămată G.T.N., în intervalul 01.45 – 02.00.  Astfel, după încătușarea nelegală a acesteia, au încuiat-o în autospecială ce le fusese repartizată, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate și au transportat-o în zona Zețari din București, sectorul 5, unde au descătușat-o și abandonat-o pe o stradă întunecată, au arătat procurorii.

Cele două mărturisiri, suprapuse

Mai jos aveți mărtuisirea lui Mihai Ionuț, tânărul care a încercat să ceară dreptate, dar care a ajuns să moară la final de martie în condiții suspecte. Mai mult, acesta lasă în urmă un copil minor și o soție care acum cer dreptate în acest caz. Atenție, detaliile sunt șocante și este mult de citit. Rog sfântul Google să mă ierte că am copiat ambele declarații, dar nu aveam cum să o spun în cuvintele mele.

Declarația lui Mihai Ionuț, una dintre victime

„Potrivit persoanei vătămate Ghiorghe Mihai Ionuț, polițiștii respectivi verificau un bărbat, aparent pe motivul că nu purta mască de protecție în contextul epidemiei SARS — COV2. Sesizând că, la rândul lor, polițiștii nu purtau mască de protecție, atât Ghiorghe Mihai Ionuț cât și prietenul său Gheorghe Teodor le-au atras atenția cu privire la acest aspect.

Ghiorghe Mihai Ionuț a subliniat că unul dintre polițiști, „în vârstă de cca. 40 – 40 și ceva de ani, l-a înjurat „du-te-n …. mea”, întrebându-1 „cine ești bă, tu de te bagi?”.

Persoana vătămată a recunoscut că i-a răspuns polițistului într-un mod similar, înjurându-l. Coroborând semnalmentele furnizate de persoana vătămată cu datele de identificare ale agenților anterior enumerați și cu declarațiile martorilor audiați, a fost identificat acest polițist ca fiind agentul șef Șeicaru Viorel”, se arată în dosarul de anchetă.

În jurul celor două persoane vătămate s-au adunat mai mulți polițiști care i-au imobilizat la sol și încătușat pe Ghiorghe Mihai Ionuț și pe Gheorghe Teodor.

Aceștia doi au subliniat că niciunul dintre polițiști nu s-a legitimat și nici nu le-au solicitat datele sau documentele de identitate. Potrivit rapoartelor privind activitățile efectuate în noaptea de 31.08/01.09.2020 la nivelul Secției 16 Poliție, Ghiorghe Mihai Ionuț și Gheorghe Teodor Nicolae nu figurează ca fiind legitimați de vreun agent”, se mai arată în dosar.

„Ghiorghe Mihai Ionuț a fost introdus încătușat în autospeciala de poliție marca Dacia Logan MAI , condusă în seara respectivă de către ag. Lupu Viorel Răzvan.

Apoi agentul șef Șeicaru Viorel, „a deschis portiera stângă a mașinii” și i-a pulverizat spray lacrimogen în direcția feței, după care a închis portiera autoturismului, lăsându-1 singur în mașină, cu geamurile ridicate. După aproximativ 5 minute, în mașină s-au urcat agenții Lupu Viorel Răzvan (la volan), Dăogaru George Alexandru și Radu Mihai Patrik (aceștia din urmă de-o parte și de alta a persoanei vătămate), plecând împreună de la fața locului.

Totodată, agenții Șeicaru Viorel Constantin, Stancu Elisabeta Valentina, Turcu Beatrice Alexandra și Nine Dorin s-au urcat fiecare în autospecialele ce le fuseseră repartizate în cadrul raporturilor de serviciu (mai exact agenții Șeicaru și Stancu în auto VW Polo MAI, iar agenții Turcu și Nine în auto Dacia Logan MAI ) și i-au însoțit pe colegii lor în autospeciala cărora fusese introdus Ghiorghe Mihai Ionuț.

Pe drum, Ghiorghe Mihai Ionuț i-a întrebat pe polițiști la ce secție de poliție urmau să îl ducă, însă nu a primit niciun răspuns. întrucât îl usturau puternic ochii de la spray-ul iritant lacrimogen, Ghiorghe Mihai Ionuț nu a putut descrie cu exactitate traseul urmat de autospeciala de poliție, însă a realizat că șoferul conducea „pe drumul spre Ferentari”, se mai arată în documentele intrate în posesie.

„Frăgezit” în drum spre câmp – „Vezi mă cu cine te pui?”

„La un moment dat, autovehiculul s-a oprit și polițiștii l-au scos pe Ghiorghe Mihai lonuț din mașină, ocazie cu care acesta a observat că se aflau pe un teren viran, descris de persoana vătămată ca fiind un câmp.

La fața locului au oprit și autospecialele în care se aflau agenții Șeicaru Viorel, Stancu Elisabeta Valentina, Turcu Beatrice Alexandra și Nine Dorin, farurile autovehiculelor fiind lăsate pornite.

Ghiorghe Mihai lonuț a detaliat că a fost înjurat din nou de polițistul care anterior îi pulverizase spray lacrimogen, mai exact Șeicaru Viorel. Apoi, agentul care îl ținea de brațul drept, mai exact „un polițist înalt și blond”, l-a lovit pe Ghiorghe Mihai lonuț cu pumnul în zona coastelor, spunându-i ceva de genul vezi, mă, cu cine te pui?”.

Semnalmentele menționate corespund celor ale lui Nine Dorin, cu atât mai mult cu cât din analiza planșelor fotografice atașate la dosar rezultă că singurul agent cu părul blond dintre cei avuți în vedere este tocmai Nine Dorin.

În continuare, Șeicaru Viorel, Lupu Viorel Răzvan, Radu Mihai Patrik, Dăogaru George Alexandru și Nine Dorin l-au întins pe pământ în poziția decubit dorsal și au început să îl lovească cu tomfele și cu bocancii, timp în care Stancu Elisabeta Valentina a rămas lângă una dintre autospecialele de poliție”, au mai scris anchetatorii în dosar pe baza probelor obținute.

„Edificatoare este modalitatea în care Ghiorghe Mihai lonuț a descris momentele agresiunii, mai exact: „mă loveau peste corp, în zona coastelor, a mâinilor, a degetelor de la mâini și a picioarelor. Toți agenții care mă loveau erau bărbați. Unul dintre polițiștii cei tineri mi-au scos adidașii, după care agenții m-au lovit cu tomfele peste tălpi.

Eu le ceream să înceteze, iar polițistul mai în vârstă mi-a replicat că dacă nu îmi cer scuze, nu se vor opri. Eu am întrebat atunci pentru ce să îmi cer scuze. Rețin că m-au întors și pe burtă, continuând să mă lovească și, la un moment dat, mi-au scos cătușele […] La un moment dat, pentru a se opri, mi-am cerut iertare de la polițiști, obligat practic de aceștia”, au mai notat anchetatorii în dosar.

„Vezi mă ce poate să facă Poliția Română?”

„În continuare, Ghiorghe Mihai lonuț a detaliat că Șeicaru Viorel a urinat pe el, mai exact pe brațul său stâng și pe tricoul pe care îl purta, spunându-i în același timp „vezi, mă, ce poate să facă poliția română?”.

Întrucât persoanei vătămate începuse să îi sune telefonul, Șeicaru Viorel i-a scos telefonul din buzunar, telefon pe care l-a aruncat în vegetație, în apropierea unei căi ferate din zonă. Totodată, dintr-un buzunar i-a mai scos și un pachet cu tutun, pe care i l-a vărsat peste față, după care toți polițiștii s-au urcat în mașinile cu care veniseră, lăsându-l pe Ghiorghe Mihai lonuț singur pe acel teren viran”, potrivit datelor din cazul ajuns la instanță.

Declarația unuia dintre polițiștii implicați în tortură

Mai jos aveți declarația lui Lupu Viorel Răzvan, unul dintre inculpații prezentați la instanța de judecată, care de altfel a fost unul dintre agresorii bărbatului bătut, umilit și abandonat în câmp. Acesta a povestit ce s-a întâmplat în acea noapte întunecată, după cum spune el, în care nu se puteau observa prea multe din cele povestite.

„În seară respectivă efectuăm serviciul împreuna cu colegul meu Radu Mihai Patrik Alexandru cu care alcătuiam o patrula și îndeplineam în zona Calea Șerban Vodă nr. 286 misiuni specifice pentru stoparea pandemiei Sars Cov 2.

În acea zona se aflau mai mulți dintre colegii mei, fiind în jur de 6-7 echipaje, am auzit la un moment dat de pe mijlocul străzii două persoane de sex masculin care se deplasau, fapt care mi-a atras atenția prin prisma orei înaintate.

Noi am continuat activitatea pentru că la un moment dat să aud voci iritate observând că o parte dintre colegii mei se poartă discuții contradictorii cu cele două persoane. Cei doi colegi cred că erau Piticu Răzvan și doi colegi de la jandarmi pe care nu ii cunosc.

Am hotărât să mă deplasez la autospecială șefului de tură respectiv a inculpatului Șeicaru dorind să îl anunț despre evenimentul petrecut și să-i atrag atenția asupra faptului că pot există probleme. Când eram în autoturismul cestuia am observat că colegii mei în speța Dogaru GEORGE ȘI Piticu procedau deja la imobilizarea acestuia.

Am înțeles de la colegii mei că cei doi au refuzat să se legitimeze motiv pentru care după ce i-au adus la cunoștința că urmează să-i conducă la sediul secției aceștia au avut un coportament violent astfel încât s-a procedat al incatusarea acestora. Una dintre persoane a fost introdusă în autoturismul Dacia Logan pe care eu efectuăm serviciul MAI 5008 și o altă persoană a fot introdusă într-o autospecială tot Dacia Logan tip cușcă.

Am observat că atunci când persoană a fost introdusă în Dacia logan cu care îmi desfășurăm serviciul a aplicat o lovitură de picior în zona capului domnului Dogaru. Menționez că în Dacia Logan cu care eu îmi efectuăm serviciul s-a dat cu spray lacrimogen acțiune .pe care a întreprins-o Șeicaru Viorel.

După ce acesta a dat cu spray lacrimogen autoturismul având geamurile închise domnul Șeicaru a procedat și la închiderea ușii. Consider că domnul Șeicaru a dat cu spray lacrimogen întrucât Șeicaru se simțea lezat de atitudinea persoanei vătămate care a continuat să ne amenințe și să lovească cu picioarele în ușa autoturismului”, a explicat inculpatul judecătorului.

Polițistul spune că ar fi lovit victima doar cu palme la nivelul capului

„Menționez că eu împreună cu colegii mei l-am întrebat pe domnul Șeicaru dacă urmează să îl conducem la secție și să întocmim proces verbal de sesizare din oficiu pentru ultraj însă acesta mi-a explicat că această infracțiune nu este văzută foarte bine de către conducere.

Persoană vătămată după ce a fost introdusă în Dacia Logan și înainte să se dea cu spray a fost lovită cu palmele la nivelul capului.

Nu pot preciza dacă în acel moment și alt coleg de-al meu a exercitat.acte de violență,-âWuhea violență a domnului Șeicaru a durat aproximativ 20 secunde, ulterior domnul ȘEICARU a dat cu spray lacrimogen în interior.

Cealaltă persoană vătămată a fost introdusă în Dacia Logan tip cușcă pe bancheta căreia se află o anvelopa însă nu pot preciza dacă această a fost pusă în poziția normală sau cu față spre bancheta.

Din câte știu în acel autoturism nu s-a dat cu spray. Nu l-am auzit pe domnul Șeicaru să spună să se dea și în acel autoturism cu spray.

Domnul Șeicaru ne-a spus să ne suim în autoturism și să-l urmăm, nu pot spune cine, ce a hotărât sau cum s-a luat această decizie.

S-au format astfel două echipe una compusă din trei autospeciale și o altă compusă din două autospeciale în sensul în care persoană vătămată care a fost introdusă în autoturismul cu care efectuăm patrula a plecat într-o direcție însoțită de.

Primul echipa era formată de Șeicaru și doamna Stancu Elisabeta și a două patrula era formată de mine și Radu Patrik și ultima din mine și Turcu Beatrice.

Domnul Dogaru era în patrula cu doamna Goghez iar atunci când noi am părăsit zona aceștia s-au dus la un OMW la toaletă, menționez că domnul Dogaru George Alexandru nu ne-a urmat și nu a fost prezent ulterior la evenimentele ce s- au petrecut.

Domnul Șeicaru nu ne-a spus unde urmează .să mergem, ne-amdeplasat câteva minute până în zona drumul Armanului intro zona relativ retrasă nepopulată în care se construiesc imobile.

Am oprit, toate autoturismele am coborât din mășini ani scos persoană vătămată care încă era ‘“incatusatâ din autoturism în sensul în care eu și Patrik am scos persoană care în continuare avea o atitudine agresivă față de noi, în sensul în care ne înjura și ne amenința că o să ne bată. Pot preciza că această a încercat chiar să ne lovească pe mine și pe ceilalți colegi.

Persoană vătămată a fost pusă pe iarbă cu față în jos, chiar în momentul acela nu ne-am pus probleme asupra acțiunilor pe care le întreprindem, am observat care era intenția domnului Șeicaru.

Bătaie cum tomfa

În momentul în care persoană era așezata cu față în jos șeful de schimb a luat o tomfa și i-a aplicat mai multe lovituri la nivelul membrelor inferioare. În acel moment vreau să menționez că nu am participat la lovirea persoanei vătămate, nici eu și nici ceilalți colegi.

În acel moment eu cu colegul meu Nine ne-am dat doi pași în spate, Patrik s-a indepartatn^u – mult spre unul dintre autoturisme și vreau să menționez că doamna Stancu cu doamna Turcu seț*’ ’) aflau în dreptul autoturismelor.

Menționez că singurul care a agresat persoană vătămată a fost domnul Șeicaru. În ceea ce privește acțiunea vătămătoare s-a rezumat la lovituri cu bastonul în zona superioară, însă nu am observat că această să fie descălțata și lovită în zona tălpilor, este posibil să se fi întâmplat așa ceva, menționez că nu am știut cum să reacționez în acel moment fiind șocat, am o experiența de 3 ani în cadrul organelor de poliție”, a mai afirmat agentul în înstanță.

Nu recunoaște că l-a agresat, cum spunea o altă agentă

„Într-adevăr domnul Nine era lângă autoturismul persoanei vătămate, în momentul introducerii acestuia însă nu am observat să o lovească și vreau să precizez că , chiar a incercat să oprească acțiunea vătămătoare a domnului Șeicaru.

Șeicaru ar fi urinat pe unul dintre bărbați

Nu știu de ce colegă mea, doamna Turcu a declarat că aș fi agresat persoană vătămată. La un moment dat au încetat lovirile după care șeful de schimb, domnul Șeicaru intr-o acțiune intenționata a urinat pe persoană vătămată.

Referitor la episodul cu vărsarea pungii de tutun pe persoană vătămată această a există într- adevăr sens în care șeful Șeicaru efectuând un control corporal a descoperit o pungă cu material ce semăna a tutun, după ce a verificat conținutul acestuia a vârstă intenționat tutunul pe față acestuia.

Nu am denunțat fapta domnului Șeicaru întrucât am mers pe mâna acestuia crezând că totul va fi bine, acesta fiind alături de noi.

Am efectuat sute de servicii sub comandă lui Șeicaru, însă niciodată nu s-a mai procedat în acest mod. Nu am auzit că domnul Șeicaru să fi spus că ne vom deplasa la sine, ci doar mi-a comunicat să urmez autospecială condusă de el. referitor la modul în care eu împreună cu ceilalți inculpați am petrecut cele 3-5 minute în care persoană vătămată a fost agresată menționez că ne mișcăm de acolo acolo nu am intervenit fizic niciodată. I-am spus ceva de genul, stai, stop, oprește- te.

Menționez că referitor la momentul introducerii persoanei vătămate în mășina, ulterior imediat s-a pulverizat de către domnul Șeicaru cu spray, s-au închis ușile, la fel și geamurile, pentru că ulterior, întrucât persoană vătămată țipă și înjura să deschidă portiera dreapta spate și aplice acestuia mai multe lovituri timp de 20-30 secunde.

Nu îmi explic de ce doamna Turcu și persoană vătămată au declarat că pe câmp au fost loviți de către toate persoanele de sex masculin.

Persoană vătămată a fost descătușată de către Nine Dorin și vreau să menționez că în prealabil inculpatul Șeicaru întrucât suriâe£eIeIbM persoanei vătămate l-a scos din buzunarul acesteia și l-a aruncat pe câmp. După ce acțiunea violență a încetat, domnul Șeicaru s-a suit în autoturism pentru a parași zona, lucru pe care I-am făcut și noi.

Doamna Turcu a rămas împreună cu doamna Stancu în dreptul unei mășini fiind la aproximativ 10 m de locul în care se află persoană vătămată. Zona respectivă nu este luminată și nu știu dacă doamna Turcu avea posibilitatea să observe ce se întâmplă”, a inculpatul la Tribunal, potrivit ȘtiripeSurse.

Reacția Poliției Capitalei după incident

„La dată de 01.09.2020, în jurul orei 21.00, Secția 16 Poliție a fost sesizată prin apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că în noaptea de 31.08/01.09.2020, în jurul orei 01.00, în timp ce se află cu prietenul sau, pe o stradă din Sectorul 4, în urmă unor discuții contradictorii, ar fi fost agresați de poliție.

La adresa apelantului a fost îndrumat un echipaj de poliție al Secției 16. În locație se aflau ambii bărbați, care nu au dorit să se deplaseze la sediul subunității pentru a formulă o sesizare.

La dată de 02.09.2020 cei doi bărbați au fost conduși la sediul Secției 16 Poliție de către polițiști ai Biroului Investigații Criminale, iar în urmă discuțiilor aceștia au formulat sesizări scrise cu privire la faptul că în noaptea de 31.08/01.09.2020 ar fi fost agresați de polițiști.

Plângerile au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, cercetările fiind efectuate, ÎN REM, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă”, a transmis Poliția Capitalei, pe 2 septembrie 2020, într-un comunicat de presă.

Un alt incident filmat în Secția 16 de poliție, petrecut în 2018

în februarie 2020, cu 6 luni înainte de incidentele din septembrie, au apărut de asemenea o serie de imagini cu o băiate primită de un tânăr în noaptea din 2-Mai-2018. Momentele de suferință s-au petrecut tot în interiorul secției de poliție 16 București.

Cookies