ȘTIRI

Cazul COVID “Alexandru Arșinel”, actorul care s-a îmbolnăvit după ce s-a vaccinat. Ce dovedește asta, după spusele medicului Adrian Marinescu.

Informația că actorul Alexandru Arșinel și soția sa s-au îmbolnăvit de COVID după ce s-au vaccinat a stârnit mult interes, multe comentarii, ba chiar și multe speculații despre eficiența vaccinurilor. Madicul Adrian Marinescu pune lucrurile această perspectivă: cazul Arșinel e dovada că vaccinurile anti-COVID sunt nu doar bune, ci extraordinare. Apoi explică și de ce.

Într-un interviu la Digi24, medicul Adrian Marinescu a declarat că experiența lui Alexandru Arșinel, care se s-a vaccinat acum aproximativ două luni, este dovada că, dacă te vaccinezi și apoi te infectezi, nu vei face o formă severă a bolii COVID-19. Declarația vine în contextul în care au existat voci care au spus că îmbolnăvirea actorului pune umbre de îndoială asupra eficienței vaccinării.  

„Eu cred că se întâmplă exact invers, e dovada că dacă mă vaccinez și apoi mă infectez, fie nu voi face boala, fie nu voi face o formă severă, nu voi avea complicații.  Vorbesc aici de persoane vulnerabile, de vârstnici, de cei cu boli cronice  care, dacă s-ar infecta și n-ar fi vaccinate ar avea o probabilitate mare să facă forme severe și să-și pună viața în pericol. Deci, până la urmă, vaccinul înseamnă o probabilitate mai mică de a mă infecta, dar și dacă mă infectez ceea ce contează este că nu voi face formă severă. De fapt, acesta este obiectivul, de a-i proteja pe cei vulnerabili. E un obiectiv individual pentru cel vulnerabil și bineînțeles la nivel de masă, în momentul în care imunizarea este extinsă duce la ceea ce ne dorim cu toții, adică la întoarcerea la normalitate”, a declarat medicul Marinescu la Digi24.

În legătură cu vaccinurile anti-COVID, medicul Marinescu a mai declarat:

„Ne-am dori să fie un vaccin cu eficacitate 100%. Dar să nu uităm că vaccinul antigripal a avut o eficacitate între 40% și 60% în ultimul an înainte de pandemie. “

Alexanru Arșinel și soția sa s-au îmbolnăvit de COVID-19 după vaccinare

Alexandru Arşinel și soția sa au ajuns recent la Institutul Matei Balș, după ce a fost diagnosticați cu Covid-19. Amândoi primiseră primit prima doză a a vaccinului Pfizer în ianuarie şi au avut rapelul la începutul lui februarie. Alexandru Arșinel, directorul teatrului de revistă „Constantin Tănase” din București, are şi alte probleme de sănătate. În 2013, a fost supus unui transplant de rinichi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button