Cazați la o pensiune din Sucevița, mai mulți copii din București au ajuns la spital. Cea mai probabilă cauză: toxiinfecție alimentară

06 iul. 2022
274 Afișari
Cazați la o pensiune din Sucevița, mai mulți copii din București au ajuns la spital. Cea mai probabilă cauză: toxiinfecție alimentară
Cazați la o pensiune din Sucevița, mai mulți copii din București au ajuns la spital. Cea mai probabilă cauză: toxiinfecție alimentară. Sursa foto: Agerpres

Mai mulți copii din București ce erau cazați la o pensiune din Sucevița au ajuns la spital, marți, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, potrivit informațiilor oficiale transmise de DSP Suceava.

Cazați la o pensiune din Sucevița, mai mulți copii din București au ajuns la spital

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat, miercuri, că 13 copii din București cazați la o pensiune din Sucevița au ajuns cu o zi în urmă la Spitalul Municipal din Rădăuţi prezentând simptome de TIA –  toxiinfecţie alimentară, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, cei 13 copii s-au prezentat, marți seară – 5 iulie 2022, în Serviciul de urgență al Spitalului Municipal Rădăuți și tot atunci, medicul infecționist al Spitalului a anunțat DSP Suceava. Copiii cu vârstele cuprinse între 11 şi 17 ani, acuzau simptomatologie digestivă, respectiv: greaţă, cefalee, dureri abdominale, iar un copil a avut şi vărsături.

Copiii din București fac parte din două grupuri care s-au cazat la o pensiune din Sucevița duminică seară – 3 iulie.

Posibil focar TIA

De asemenea, după ce a fost anunțat DSP Suceava, cu privire la un posibil focar TIA, la pensiunea respectivă s-a deplasat o echipă de inspectori din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică și a efectuat un control la operatorul de turism.

Inspectorii au recoltat de la fața locului nouă probe de alimente, o probă de apă şi cinci teste de salubritate. Probele recoltate se află în lucru.

Ancheta epidemiologică

DSP Suceava a demarat o anchetă epidemiologică, iar în urma acesteia s-a stabilit că însoţitorii grupurilor au călătorit, duminică, de la Bucureşti la Suceviţa. Pe drum au consumat pachetele pe care le aveau de acasă, iar începând de duminică seară au servit toate mesele la pensiune.

În noaptea de luni spre marţi, unui copil i s-a făcut rău și a început să acuze dureri abdominale, greaţă şi vărsături, apoi au apărut și celelalte cazuri. A fost solicitată asistența medicală prin apel la numărul unic de urgență 112.

Elevii au ajuns, marți seara, la Camera de gardă a Spitalului Municipal Rădăuţi, începând cu ora 22:30. Toţi au fost consultaţi şi au primit tratament simptomatic, în urma căruia evoluţia a fost favorabilă.

12 copii au fost externați miercuri dimineață. La insistențele părinților, doar o elevă a rămas internată, urmând ca şi aceasta să fie externată pentru a pleca spre casă împreună cu părinţii.

Cookies