ARHIVA B365

Cazanciuc vrea acord între partide privind atitudinea politicienilor faţă de justiţie

Robert Cazanciuc a declarat că „nu ai libertatea de a discuta în spaţiul public atunci când eşti decident”. Ministrul Justiției spune că oamenii politici ar trebui să aibă „o anumită rezervă” atunci când fac declaraţii publice despre justiţie şi că îşi doreşte ca la nivelul Parlamentului să se încheie, în cursul acestui an, un „acord” care să statueze atitudinea publică pe care politicienii o au în legătură cu acest subiect, potrivit Mediafax.

„Eu am făcut apel de fiecare dată la un acord şi sper să facem acest lucru în Parlament anul acesta, un acord între partide cu privire la justiţie, la o anumită atitudine, la o anumită rezervă pe care ar trebui să o aibă oamenii politici atunci când discută de justiţie. Nu ai libertatea de a discuta în spaţiul public atunci când eşti decident. Poţi să îţi exprimi o părere într-un cadru restrâns, evident, aici fiecare este liber să o facă, dar când eşti în poziţii publice ai şi obligaţia de rezervă”, a spus Robert Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei a mai spus că există diferenţă între declaraţiile politicienilor care „vorbesc cu uşurinţă despre sistem” şi cele ale politicienilor care au dosare.

„Trebuie să facem o distincţie între oamenii politici care fac afirmaţii, care vorbesc cu prea mare uşurinţă despre sistem şi cei care au propriile lor cauze. Atunci când discutăm despre oameni politici cu propriile lor cauze, evident că lucrurile se pun puţin diferit. E o formă neadecvată, e adevărat, de a-şi face o pledoarie public”, a mai spus Cazanciuc.

Întrebat în ce măsură afirmaţiile deputatului Elena Udrea în legătură cu activitatea unora dintre cei implicaţi în sistemul de justiţie îi afectează pe judecători şi pe procurori, ministrul Justiţiei a spus că astfel de afirmaţii nu îi „sperie” pe cei din sistem, dar ele nu trebuie să rămână fără răspuns.

„Oamenii (din sistem – n.r.) nu cred că se sperie aşa de uşor când cineva face anumite afirmaţii. Dar e mai bine să nu existe în spaţiul public şi, evident, este foarte bine ca ele să nu fie lăsate fără răspuns. De aceea Inspecţia (Judiciară – n.r.) va trebui să dea un răspuns” a spus ministrul Justiţiei.

Robert Cazanciuc a participat, miercuri după amiază, la şedinţa de bilanţ a Curţii de Apel Ploieşti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button