FIT CITY

Caz revoltător la un spital renumit din Bucureşti: Un copil a fost operat de 3 ori în 6 zile

Un copil de numai un an și opt luni a fost operat la colon de trei ori în ultimele șase zile, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, după o serie de complicații. Părinții îi învinovățesc pe medici pentru această situație, mai ales că băiețelul a mai fost operat acum nouă luni, de către acelaşi medic, care i-a uitat pansamentul înăuntru.

„Copilul avea dureri foarte mari și am observat că scaunul nu ieșea normal prin anus, ci prin cusăturile aferente operației. I-am semnalat doamnei doctor că nu a fost cusut așa cum trebuie și, culmea, mi-a zis că cel mic e foarte bine”, povestește mama, citată de  evz.ro. Însă, sâmbătă, copilul a ajuns din nou pe masa de operație.

Medicul se scuză însă și susține că o astfel de operație este foarte riscantă, iar complicațiile, firești.

„La prima intervenție pe care am efectuat-o acum nouă luni au mai rămas niște resturi de colon. Pentru că nu aveam posibilitatea să facem atunci biopsie, am tăiat cât mi s-a părut de mult. Au mai rămas 2 cm care se puteau elimina cu laxative. La intervenția de sâmbătă, am eliminat musculatura intestinală, care era partea bolnavă, și a rămas doar mucoasa colonului, care fiind foarte subțire, nu a rezistat la sutură, s-a perforat puțin, iar scaunul a început să iasă prin acea perforație. Astfel de complicații apar fără o cauză anume”, a declarat medicul Toli Pătrăncuș.

De data aceasta, părinții copilului au depus și o plângere la Colegiul Medicilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button