Cauza incendiului de la magazinul Prosper, din București, care a ars complet

23 mart. 2022
3075 afișări
Cauza incendiului de la magazinul Prosper, din București, care a ars complet

Autorităţile au început o anchetă după incendiul care a distrus în totalitate centrul comercial Prosper din sectorul 5 al Capitalei, aflat în apropiere de Palatul Parlamentului, pentru a afla ce declanșat focul. In centrul comercial funcționau zeci de magazine, o librărie, un notariat, un salon cosmetic.

Martorii au relatat că a avut loc o explozie, apoi au izbucnit flăcările care au ars violent centrul comercial. Acoperișul complexului s-a prăbușit în incintă, în timp ce pereții din sticlă au căzut în exterior.

Clădirea va fi evaluată de experți pentru a vedea dacă a fost afectată structura. Ancheta în desfășurare va stabili, de asemenea, cauza incendiului.

Fumul gros, care s-a văzut aproape din orice punct înalt al Capitalei, a afectat ieri aerul Capitalei, poluat oricum de particulele de praf ridicate în atmosferă de vântul puternic.  Focul înteţit de vânt a fost stins după aproape două ore.

Zona din preajma Prosper, restricționată

Zona era miercuri, în continuare, supravegheată de autorități, iar circulația transportului în comun deviată.

Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate din magazine şi dintr-un bloc din apropiere.

33 de mașini de pompieri, 2 autospeciale de descarcerare și 8 ambulanțe au fost trimise la locul incendiului. Situația a fost atât de gravă încât, jumătate de oră mai târziu, oamenii din zonă au primit mesaje RO-ALERT.

Alerta trimisă de autorităţi a înterupt chiar și discursul preşedintelui Iohannis de la Palatul Cotroceni, aflat în aria Sectorului 5 unde a avut loc incendiul.

 

 

 

 

Cookies