Cauza incendiului care a distrus terasa blocului din Sectorul 5. „Orice pagubă materială va fi acoperită de constructor”, anunță city managerul

21 mart. 2023
173 afișări
Cauza incendiului care a distrus terasa blocului din Sectorul 5. „Orice pagubă materială va fi acoperită de constructor”, anunță city managerul
Cauza incendiului care a distrus terasa blocului din Sectorul 5. „Orice pagubă materială va fi acoperită de constructor”, anunță city managerul. Sursa foto: Facebook

City managerul a spus care este cauza incendiului de luni, 20 martie, care a distrus terasa blocului din Sectorul 5. Totodată, Rareș Hopincă a transmis că a dispus controale privind securitatea în muncă la toate cele 59 de șantiere la blocurile din S5.

Cauza incendiului care a distrus terasa blocului din Sectorul 5

Luni dimineață, un incendiu a izbucnit la un bloc din Sectorul 5 (Modoran Ene, 8) care se afla în curs de reabilitare. Terasa blocului (o suprafață de 150 de metri) a fost mistuită de flăcări. Din fericire, nu au existat victime.

Nu tolerez niciun act de neglijență! Am dispus controale privind securitatea în muncă la toate cele 59 de șantiere la blocuri, anunță Rareș Hopincă, city manager Sectorul 5, într-o postare pe Facebook.

City managerul a spus care este cauza incendiului care a distrus terasa blocului din Sectorul 5:

Muncitorii care sudau la aticul blocului se aflau prea aproape de baloții sigilați de polistiren, astfel că a fost suficientă o scânteie pentru ca plasticul care învelește polistirenul să ia foc.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 150 de metri, pe terasa blocului. Pompierii au intervenit prompt (4 minute) și au stins rapid flăcările, iar muncitorii au îndepărtat toate materialele care ar fi putut alimenta focul. Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale însemnate.

City managerul spune că a inspectat perimetrul și a stat de vorbă cu locatarii. Nu a fost afectat niciun apartament, dar situația este monitorizată în continuare, deoarece s-ar putea să apară infiltrații de la intervenția pompierilor.

Constructorul va acoperi pagubele materiale

Orice pagubă materială va fi acoperită de constructor, iar terasa va fi decopertată integral și refăcută, tot pe banii acestuia. Mă voi ocupa personal pentru ca acest lucru să se întâmple, spune Rareș Hopincă.

Controalele privind securitatea în muncă la toate cele 59 de șantiere la blocuri au început de luni, ora 12:00. Raportul detaliat ar urma să fie finalizat în două zile.

City managerul spune că PS5 a făcut, pe toate șantierele, instructaj cu privire la securitatea și sănătatea muncii, iar cei care vor lucra neglijent și nu vor respecta normele se vor alege cu contractul reziliat.

Apel pentru cetățeni

Fac apel la cetățenii de pe Modoran Ene 8, care au fost afectați, în orice formă, de incendiul de astăzi, să sune la numărul de telefon 0799.500.590.

De asemenea, fac apel la toți locuitorii Sectorului 5 să semnaleze orice fel de abateri sau nereguli pe care le observă pe șantierele din sector sau pe domeniul public. Doar astfel putem preveni apariția unor întâmplări nefericite, a conchis Rareș Hopincă.

Cookies