BAZAR

Căutările pe Google arată cât de misogini suntem: Surpriza din România

Folosind căutări din acest an și urmărind autocompletările realizate de Google în jurul termenului „femei” (campania a folosit termeni de căutare în limba engleză, „women”, în cazul de față), echipa de publicitari a observat că sunt extrem de răspândite atitudini sexiste.

De pildă, căutând fraza „femeile nu ar trebui să…”, rezultatele obținute au fost din categoria „femeile nu ar trebui să muncească” sau „femeile nu ar trebui să voteze.” Mai multe astfel de căutări puteți găsi într-un articol mai vechi, în care am făcut și noi același exercițiu, scrie totb.ro.

Pe google.ro, însă, dacă veți scrie „femeile nu ar trebui…” – primele completări sunt „împușcate că ne sperie” (n.r. – expresie inspirată din versurile unei melodii a trupei Paraziţii), „închise în rezervații” sau „eutanasiate”. În melodia „Sub influenţă” a celor de la Paraziţii apare şi versul „Femeile urate-ar trebui impuscate ca ne sperie”.

La „femeile nu trebuie..” prima competare este „intelese,  trebuie iubite”. E drept, al doilea rezultat este „nu trebuie să poarte pantaloni”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button