„Caut cinematografe, dar nu de mall!” Un bucureștean pasionat de filme cere ajutor pe internet, internetul îi răspunde. Deci, unde mai sunt prin oraș cinemauri „pe vechi”

24 nov. 2024
3369 afișări
„Caut cinematografe, dar nu de mall!
„Caut cinematografe, dar nu de mall!" Un bucureștean pasionat de filme cere ajutor pe internet, internetul îi răspunde. Deci, unde mai sunt prin oraș cinemauri "pe vechi". Foto simbol: Unsplash/Cristian Macovei

Ați vrut vreodată să mergeți la un film din acela vechi, la un cinema care să fie în afara unui mall? Să vă luați tichete de la casierie, o porție mare de popcorn, fără a fi stresați de cozile interminabile.

Un bucureștean a avut aceeași întrebare: „unde pot merge la un film bun, în afara unui mall?”, iar mai mulți internauți i-au răspuns.

„Dacă știți locuri de genul și vreți să îmi spuneți, aș aprecia enorm!”

Cei care ne-am născut după anul 2.000, cel mai probabil, nu am prins cinematografele acelea vechi, cu puține săli, unde se difuzau filme atât alb-negru, cât și colore, dar nu la calitatea pe care cinematografele din prezent o au.

Sălile nu erau cele mai frumoase, dar cei care au trăit acea perioadă de dinaintea Revoluției din 1989 erau fericiți cu experiențele avute în acele cinematografe.

Acum, bucureștenii preferă să vadă un film la un cinema din mall, sau acasă, din pat, pe Netflix, HBO, Disney și ce alte platforme de streaming mai există.

Totuși, un bucureștean curios se întreabă unde poate vedea un film de artă sau mai vechi în Capitală, excluzând din discuție cinematografele din mall-uri.

El le-a adresat această întrebare utilizatorilor Reddit:

Salutări!

Sunt şi eu în căutarea unor cinematografe în afara mall-urilor. Mă refer la cinematografe mai mici, probabil independente, cu filme de artă sau cel puțin mai vechi, nu cele mari care au mereu cele mai noi filme de consum (de genul Cinema City).

Dacă ştiți de locuri de genul, sau eventual pagini de social media de urmărit pentru evenimente asemănătoare etc., apreciez enorm.

Mai mulți internauți i-au răspuns și i-au oferit câteva variante, anume:

  • „Cinema Eforie” – C. P.
  • „Elvira Popescu sau Cinema Muzeul Țăranului” – A.
  • „Cinema Europa”.

Informații despre fiecare cinematograf în parte

Potrivit edezvoltator.ro, în București încă există câteva cinematografe vechi, unde oamenii pot merge să vizioneze filme. Iată care sunt acestea:

  • Cinema Europa – Se află pe Calea Moșilor și dispune de o tehnologie modernă (sistem de încălzire, aer condiționat, sunet dolby-stereo), dar și de filme care vă țin cu sufletul la gură. Costul unui bilet este cuprins între 10 și 20 de lei. Capacitatea cinemaului este de 320 de locuri.
  • Cinema Eforie – este singurul cinematograf românesc dedicat patrimoniului cinematografic. Acolo sunt proiectate filme vechi, iar prețul unui bilet este de cuprins între 5 și 15 lei. Proiecțiile sunt numeroase.
  • Cinema Gloria – Clădirea nu mai funcționează ca și cinema, ci aici pot fi văzute spectacole de teatru foarte bine puse în scenă. Noua denumirii a sălii este „Teatrul Metropolis”.
  • Cinema Elvira Popescu – este o sală de cinema independentă, deschisă în 1974 și renovată în anul 2011. Are o capacitate de 200 de locuri și găzduiește atât proiecții de film, cât și diverse evenimente culturale.
  • Cinema Union – este unul dintre cele mai mici și fermecătoare cinematografe din București. Are o capacitate de 130 de locuri și rulează numeroase filme vechi din Arhiva Națională de Filme.

Te-ar putea interesa și:

Cookies