ARHIVA B365

Cât vor sta, de fapt,după gratii,cei 7 violatori din Vaslui:Unii pot ieşi din închisoare anul viitor

Trei dintre ei, cei care şi-au recunoscut faptele, au de ispăşit 5 ani şi opt luni de închisoare, trei au primit câte 7 ani, iar Silviu Burada, cel care a pus la care nenorocirea fetei, a primit 8 ani şi 4 luni de detenţie.

Însă, cei 7 vor sta, de fapt, în spatele gratiilor, mult mai puţin, dacă instanţa va menţine pedepsele anunţate luni şi după recurs. Astfel, tuturor infractorilor li se va scădea din pedeapsă perioada în care au fost arestaţi la domiciliu, precum şi perioada în care au fost arestaţi preventiv. În total, şapte luni.

Având în vedere că un an de închisoare are, de fapt, opt luni, rezultă că violatorii din Vaslui vor sta în spatele gratiilor cu câţiva ani mai puţin.

Cei trei care au primit 5 ani şi 8 luni de puşcărie vor ispăşi, în fapt, 3 ani şi 8 luni, din care un an a fost deja executat. La sfârşitul anului viitor, ei ar putea fi eliberaţi, scrie adevărul.ro.

Violatorii care au primit 7 ani vor face, în realitate, 4 ani şi 6 luni de puşcărie (din care se scad 8 luni – timpul în care au stat în arest la domiciliu şi în arest preventiv), notează libertatea.ro.

Silviu Burada, cel care a pus la cale violul fetei de 18 ani, a primit, ieri, cea mai mare pedeapsă: 8 ani şi patru luni, astfel că perioada efectivă în care va sta după gratii va fi de 5 ani şi 4 luni. Şi lui i se vor scădea lunile de arest preventiv şi cele de arest la domiciliu.

Din aceste pedepse, violatorii din Vaslui pot reduce câteva luni, în cazul în care vor avea o conduită bună pe perioada detenţiei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button