OFICIAL. Câți români și-au anulat vaccinarea cu AstraZeneca în primele ore ale zilei de azi

12 mart. 2021
190 Afișari
OFICIAL. Câți români și-au anulat vaccinarea cu AstraZeneca în primele ore ale zilei de azi

Autoritățile au anunțat câți români și-au anulat vaccinarea cu AstraZeneca doar în primele ore ale zilei de vineri, după de joi seară se anunțase că și în România există un lot cu probleme.

Câți români și-au anulat vaccinarea cu AstraZeneca. Conform Grupului de Comunicare Strategică, din cele 200.000 persoane înscrise la vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca, 9000 s-au retras deja.

Deși autoritățile precizează că este vorba de un procent de doar 4.5%, acesta este mare, dat fiind faptul că datele statistice sunt pentru ora 11 a zilei de vineri, la doar câteva ore de la apriția informațiilor cu privire la lotul ABV 2856, cu probleme.

”Vaccinarea este un act benevol și au existat situații în care oamenii înscriși inițial la programare și-au mai schimbat/ amânat opțiunea și pentru celelalte tipuri de  vaccin, nu doar pentru cel de la AstraZeneca”, precizează autoritățile.

Vaccinarea cu AstraZeneca a fost supendată în România. Cel puțin pentru lotul cu probleme, ABV 2856, din care s-au folosit deja 77.049de doze. Deși autoritățile au anunțat inițial că în țara noastră nu a ajuns acest lot, cu probleme, ulterior au revenit și au precizat că punem în carantină, pentru o săptămână, 4257 de doze din vaccinul AstraZeneca.

Cookies