BAZAR

Câţi români plătesc abonament la TV şi câţi au antene satelit

Dintre aceștia, aproape 4,6 milioane sunt abonați prin rețele de cablu, 2,4 milioane sunt abonați prin rețele satelit (DTH) și 80.000 sunt abonați prin tehnologie IP (IPTV).

Rata de penetrare a serviciilor audiovizuale la nivel de gospodării a depășit nivelul de 94%, conform datelor raportate de furnizori către ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii).

Abonații rețelelor de cablu reprezintă 65% din totalul celor care recepționează programe TV contra cost, numărul acestora crescând pe parcursul anului 2015 cu 3,8%, până la aproape 4,6 milioane, în timp ce 34% dintre abonați, adică 2,4 milioane (+4,3%), beneficiază de programe TV furnizate prin rețele cu transmisie prin satelit de tip DTH.

Abonații la servicii de retransmisie prin tehnologie IP au o pondere de 1% din total, înregistrându-se o creștere a numarului acestora cu 26%, până la 80 de mii, scrie paginademedia.ro. 

Din cei 4,6 milioane de abonați la servicii de retransmisie prin rețele de cablu, 1,9 milioane beneficiau de servicii în format digital (în creștere cu aproape 10% față de finele anului 2014), ceea ce înseamnă că rata de penetrare la nivel de gospodarii a serviciilor de cablu digital a ajuns la 25%.

Din totalul de peste 7 milioane de abonați la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale, aproximativ 60% sunt abonați din mediul urban, iar restul de 40% sunt abonați din mediul rural.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button