Câţi bucureşteni au plătit prin SMS intrarea la metrou

de:
28 mart. 2012
0 Afișari
Câţi bucureşteni au plătit prin SMS intrarea la metrou

Mecanismul de cumparare a unei calatorii este urmatorul: Trimiti un SMS care costa 0,5 euro (fara TVA) la numarul scurt 1700 daca esti client Orange sau la numarul 7477 daca esti client Vodafone, in cateva secunde primesti inapoi un SMS de confirmare a platii apoi tot ce ai de facut este sa suni, in ambele cazuri, la numarul scurt 1700 si sa apropii telefonul de un dispozitiv special amplasat in statia de metrou, scrie Hotnews.

Costul unei calatorii cu telefonul mobil este cu aproape 70 de bani mai mare. O cartela electronica traditionala cu doua calatorii la metrou costa in prezent 4 lei. Doua calatorii cu telefonul mobil te costa in jur de 5,4 lei (cu tot cu TVA).

Datele Metrorex furnizate HotNews.ro arata ca in luna februarie prin aceasta noua tehnologie de acces s-au facut 1321 de validari. Cele mai multe validari s-au facut in statiile: Universitate – 300 de validari, Piata Victoriei (246 validari) si Gara de Nord (216 validari).

„Se poate observa ca validatoarele speciale au fost montate in statiile care deservesc institutii de invatamant superior si tehnologia se adreseaza in special tinerilor intre 18 – 35 de ani care doresc sa utilizeze telefonul mobil si pentru alte activitati decat cele obisnuite”, a precizat pentru HotNews.ro Tiberiu Moldovan, director comercial al Metrorex.

Datele Metrorex arata ca la nivelul lunii ianuarie 2012 in cele sapte statii s-a inregistrat un numar total de peste 2,64 de milioane de validari.

Citeşte şi Stupid, de la Primăria Capitalei: de ce este un eşec parcarea prin SMS

Cookies