Câți bani va încasa Primăria Capitalei din parcări. Stelian Bujduveanu: Pentru prima dată în ultimii 30 de ani parcările aduc venituri la bugetul local

12 dec. 2022
319 Afișari
Câți bani va încasa Primăria Capitalei din parcări. Stelian Bujduveanu: Pentru prima dată în ultimii 30 de ani parcările aduc venituri la bugetul local
Câți bani va încasa Primăria Capitalei din parcări. Stelian Bujduveanu: Pentru prima dată în ultimii 30 de ani parcările aduc venituri la bugetul local | Sursă foto: Agerpres

Primăria Capitalei va încasa suma de 10.000.000 de lei, bani obținuți din parcări și care vor merge la bugetul local al Bucureștiului. Dividendele urmează să fie încasate la finalul anului de la operatorul serviciului public de parcări, Compania Municipală Parking București (CMPB).

10.000.000 de lei va încasa Primăria Capitalei din parcări, în 2022

Stelian Bujduveanu, viceprimarul general al Municipiului București, a anunțat că este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când parcările din oraș adus un venit la bugetul orașului.

Suma încasată va fi folosită pentru a suplimenta finanțarea necesară soluțiilor de mobilitate. Mai precis, banii se vor duce către:

  • Repararea trotuarelor,
  • Repararea străzilor,
  • Lucrări de sistematizare a traficului din București.

Viceprimarul a anunțat că începând din 2023, redevența plătită de către operatorul parcărilor din Capitală urmează să fie majorată.

Redevența pentru oraș va fi una mult mai mare, pentru că obiectivul principal este să creștem veniturile Municipale, nu ale operatorului CMPB, a declarat Stelian Bujduveanu.

La acest moment, ea este de doar 1%, „mult prea mică în raport cu fluxul financiar generat din operarea serviciului public de parcări”, a transmis viceprimarul.

Noi reglementări pentru parcare, de săptămâna viitoare

Stelian Bujduveanu a anunțat că, în data de 22 decembrie 2022, CGMB va aproba noile reglementări privind parcarea în București.

Acestea au rezultat în urma unei dezbateri publice. Iată care sunt noutățile:

  • Tarif unic de parcare 5 lei/oră,
  • După expirarea timpului rezervat pentru parcare, se vor aloca 15 minute gratuite pentru efectuarea unei noi plăți sau pentru eliberarea locului de parcare,
  • Abonamentul zilnic de parcare va costa 25 de lei,
  • Abonamentul lunar de parcare va costa 500 de lei,
  • Riveranii vor plăti 50 lei lună și vor putea să parcheze pe orice loc din apropierea casei.

Viceprimarul a anunțat că sunt create noi locuri de parcare de către Compania Municipala Parking București, iar cele vechi sunt modernizate.

Cookies