Câţi bani sparg bucureştenii în cazinouri

de:
21 apr. 2011
0 Afișari
Câţi bani sparg bucureştenii în cazinouri

Potrivit datelor furnizate de Direcţia Generală de Finanţe Publice a Municipiului Bucureşti (DGFPMB), la solicitarea B365.ro, patronii firmelor de jocuri de noroc din Capitală au plătit impozit pe profit la stat în cuantum de 13,87 milioane lei (3,3 milioane euro), în cursul anului trecut. Ținând cont de faptul că, impozitul reţinut la buget de la pariuri şi cazinouri pe slot machines, rulete, mese de poker şi blackjack este de 16% din profit, rezultă că firmele de profil din Capitală au înregistrat în 2010 câştiguri de aproximativ 20,65 milioane euro, după plata altor contribuţii la stat.

Suma pe care bucureştenii au băgat-o direct în buzunarele patronilor de firme de jocuri de noroc din Capitală echivalează cu achiziţionarea tuturor apartamentelor din şase blocuri turn, amplasate în zonele bune din oraş. Aceeaşi sumă ar acoperi, teoretic, de 2,5 ori toate datoriile pe care asociaţiile de proprietari din Bucureşti le au de plătit la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET).

Piaţa jocurilor de noroc din Capitală se învârte, oficial, în jurul sumei de peste 100 de milioane de euro dacă considerăm că profitul ar reprezenta în jur de 20% din cifra de afaceri anuală derulată de operatorii de jocuri de noroc. Trebuie precizat faptul că în statistica DGFPMB nu sunt prinse însă şi câştigurile Loteriei Române care a raportat, în 2010, un profit de peste 50 milioane euro.

Cookies