Câţi bani face Muzeul Antipa după modernizare

de:
29 ian. 2013
0 Afișari
Câţi bani face Muzeul Antipa după modernizare

Modernizarea expoziţiei permanente a Muzeului Antipa a început în februarie 2009 şi s-a încehiat în septembrie 2011, în urma unei investiţii de 13 milioane de euro, alocată din bugetul Ministerului Culturii.

În primul an de activitate, în intervalul 11 septembrie 2011 – 30 septembrie 2012, muzeul a avut aproximativ 510.000 de vizitatori şi venituri în valoare de aproximativ 5,5 milioane de lei, potrivit Wall-Street.ro.

Din numărul total de vizitatori, 9.631 de persoane au luat parte la programele de ştiinţă şi educaţie.

Pe parcursul anului trecut, Muzeul Antipa a fost vizitat de circa 395.000 de persoane, iar încasările totale s-au ridicat la 3,25 milioane de lei. Din numărul total de vizitatori de anul trecut, aproximativ 367.000 au ales expoziţia permanentă, iar 27.790 persoane au participat la programe educaţionale.

Mizând pe cele două expoziţii temporare de mare impact la public, care vor fi organizate împreună cu partenerii străini şi români, reprezentanţii muzeului estimează o creştere cu cel puţin 30% a numărului de vizitatori, în primul trimestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Ne aşteptăm ca în continuare să atragem vizitatori din ţară, urmărind însă şi îmbogăţirea ofertei culturale a Muzeului în scopul fidelizării şi atragerii continue a publicului bucureştean”, au declarat reprezentanţii instituţiei.

Muzeul Antipa găzduieşte un patrimoniu de peste 2 milioane de piese, dintre care unele unicate la nivel mondial, grupate în peste 130 de tipuri de colecţii.

Biletele pentru adulţi la Muzeul Antipa costă 20 de lei, cele pentru pensionari se vând cu 10 lei, iar accesul elevilor şi studenţilor se taxează cu 5 lei. Preşcolarii şi persoanele cu dizabilităţi, dar şi cele defavorizate social, beneficiază de intrare gratuită. În timpul vacanţelor şcolare, şi elevii au acces gratuit în muzeu.

Cookies