ARHIVA B365

Câți bani dau românii pe vacanțele last minute și care sunt destinațiile preferate

Conform Paravion.ro, turiștii români aleg destinațiile last minute datorită prețurilor scăzute ale vacanțelor. Astfel, pentru o săptămână petrecută în Grecia, bugetul mediu pe care turiștii sunt dispuși să îl aloce este de 400 euro/persoană, în creștere cu aproape 10% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.

„Insulele Zakynthos, Creta, Corfu, Rhodos și Santorini sunt cele mai populare destinații de tip last minute în rândul turiștilor tineri și de vârstă mijlocie. Aceștia sunt atrași de prețurile avantajoase practicate de operatorii din această țară, precum și de facilitățile de relaxare oferite de insule. Alte destinații preferate de turiști sunt Cipru, Malta și Spania”, declară Remus Vișan, Managing Director Paravion.ro.

În general, pachetele de vacanță last minute în Grecia sunt achiziționate de cupluri cu vârsta cuprinsă între 30-40 de ani, care doresc să petreacă un sejur de 7 zile la plajă, cea mai solicitata perioadă fiind săptămâna 10-16 august. Din datele agenției Paravion.ro mai reiese faptul că și turiștii din categoria de vârstă de peste 50 de ani preferă destinații care oferă aceleași facilități, pachetele last minute achiziționate de seniori reprezentând 10% din totalul celor vândute de agenție. Spre deosebire de turiștii mai tineri, aceștia sunt dispuși să cheltuie, în medie, 500-600 euro/persoană, preferând să călătorească în Malta, Cipru sau Spania, se arată în comunicatul de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button