Câţi bani câştigă Elena Isărescu, soţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

de:
17 aug. 2013
3 Afișari
Câţi bani câştigă Elena Isărescu, soţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

Jumătate dintre cei opt membri bărbaţi ai Consiliului de Administraţie, singurul membru de sex feminim fiind Agnes Nagy, nu au soţii, fie că nu au fost căsătoriţi niciodată, fie că au divorţat.

Elena Isărescu, soţia guvernatorului BNR, a încasat anul trecut o pensie de 5.940 de lei, adică mai puţin de 500 de lei pe lună, potrivit declaraţiei de avere a soţului, publicată pe site-ul instituţiei. Ea a mai încasat însă 3.000 de lei din activităţi agricole şi dividende de 420 de lei de la Lafarge Ciment România. Mugur Isărescu a încasat anul trecut 31.282 de lei în calitate de preşedinte al unei secţii din cadrul Academiei Române şi 14.434 de lei din activitatea didactică desfăşurată în cadrul Academiei de Studii Economice. Salariul de guvernator nu apare în declaraţia de avere a lui Mugur Isărescu.

Guvernatorul Băncii Naţionale şi-a cumpărat anul trecut un apartament de 300.000 de euro, mai deţine două case la Snagov şi în Vâlcea, iar în conturi a strâns peste 150.000 de euro. Soţia lui Dinu Marin, membru în CA al BNR, Carmen Dinu, este consilier parlamentar în Senatul României şi a încasat anul trecut un salariu de 41.960 de lei. Ea şi-a rotunjit veniturile încasând în 2012 o chirie de 6.622 de lei din închirierea unui apartament. Mai multe detalii pe Adevărul. 

 

Cookies