Câţi bani au dat românii pe asigurări în primele şase luni ale anului

de:
21 oct. 2015
0 Afișari
Câţi bani au dat românii pe asigurări în primele şase luni ale anului

Potrivit datelor Auto­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF), citate de zf.ro, bugetul mediu alocat de fiecare român pentru produse de asigurare s-a situat în primele şase luni ale acestui an la 217 lei, nivelul maxim din ultimii cinci ani.

Deşi în creştere cu circa 9% comparativ cu perioada similară a anului trecut, suma medie cheltuită de fiecare român pe asigurări rămâne una dintre cele mai mici din Uniunea Europenă. O sumă comparabilă este înregistrată în Bulgaria.

Bugetul destinat asigurărilor a urmat un trend descendent în ultimii ani, deteriorarea veniturilor ca urmare a crizei financiare fiind principalul factor care a dus la diminuarea acestuia.

Pe de altă parte, la nivel european sumele destinate poliţelor de asigurare au mers numai în sus, fapt care a adâncit şi mai mult decalajul faţă de piaţa locală.

Suma medie cheltuită la nivel european pentru poliţele de asigurare s-a situat la 1.970 de euro la finalul anului trecut. Cea mai mare parte din sumă, peste 60%, a mers pentru achiziţia de asigurări de viaţă.

Pe de altă parte, pe plan local mare parte din bugetul pentru asigurări merge pe poliţe generale, în special de răspundere civilă auto (RCA).

Cookies