BAZAR

Câţi bani a făcut primul restaurant Subway din România

Uvedenrode Consulting SRL, firma care operează primul restaurant Subway deschis în România, a raportat anul trecut, după 8 luni de funcţionare, afaceri de peste 2,3 milioane de lei şi un profit net de aproximativ 13.000 de lei, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanţelor.

Spre comparaţie, din datele aferente anului 2012, un restaurant McDonald’s rulează în medie 6,1 milioane de lei în 12 luni. Anul trecut, McDonald’s, care are un lanţ de 65 de restaurante în toată ţara, a raportat afaceri de peste 399,9 milioane de lei, conform economica.net.

Restaurantul Subway din Bd Titulescu, zona Calea Victoriei, a fost inaugurat pe 10 aprilie anul trecut, fiind operat în franciză de un fost angajat din mediul bancar. Antreprenorul român care a reuşit să treacă testele Subway şi să deschidă în franciză primul restaurant din Bucureşti se numeşte Ştefănescu Cristian Alexandru, are 32 de ani şi a lucrat, printre altele, la Piraeus Bank, unde a ocupat poziţia de corporate team leader.

Subway, cel mai mare lanţ de restaurante fast-food în franciză din lume, operează în momentul de faţă 16 restaurante în Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Cluj, Timişoara, Piteşti şi Ploieşti. Planul companiei este de a ajunge la 40 de unităţi, în următorii doi ani.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button