Câteva viespi și-au făcut cuib într-un echipament de joacă din Parcul IOR. O mămică i-a alertat rapid pe ceilalți părinți: „Aveți grijă când mergeți cu copiii acolo”

07 aug. 2023
241 Afișari
Câteva viespi și-au făcut cuib într-un echipament de joacă din Parcul IOR. O mămică i-a alertat rapid pe ceilalți părinți: „Aveți grijă când mergeți cu copiii acolo”
Câteva viespi și-au făcut cuib într-un echipament de joacă din Parcul IOR. O mămică i-a alertat rapid pe ceilalți părinți: „Aveți grijă când mergeți cu copiii acolo”. Sursa foto: Facebook/ Cetățean Sector 3

Într-un loc de joacă din Parcul IOR, niște viespi și-au construit un cuib. O mămică speriată a alertat ceilalți părinți, sfătuindu-i să aibă grijă atunci când își duc copiii în parc.

„Am depus sesizare online la Primărie”

O mămică a mers cu copilul în Parcul IOR și a avut surpriza neplăcută de a găsi un cuib de viespi într-unul dintre echipamentele de joacă.

Pentru a atrage atenția părinților care își duc copiii în parc, femeia a postat un anunț pe pagina de Facebook „Cetățean Sector 3”, acolo unde a adăugat și câteva imagini cu cuibul de viespi.

Echipamentul de joacă în care se află cuibul de viespi
Echipamentul de joacă în care se află cuibul de viespi. Sursa foto: Facebook/ Cetățean Sector 3
Cuib de viespi
Cuib de viespi. Sursa foto: Facebook/ Cetățean Sector 3

Aveți grijă cei care mergeți cu copiii in Parcul IOR., la locul de joacă din foto, situat lângă castele gonflabile de lângă lac, fiindcă există un cuib de viespi.” (N. T.)

Mai mult decât atât, bucureșteanca a spus că a depus o sesizare online la Primăria Sectorului 3 și că le-a scris pe Facebook celor de la Patrula Apicolă Urbană:

În aceeași zi am depus sesizare online la Primărie și le-am scris pe Messenger celor de la Patrula Apicolă Urbană.”

„Băiatul meu a intrat în acea mașinuță”

Vâzănd postarea de pe Facebook, o mămică a adăugat un comentariu în care i-a mulțumit femeii pentru anunț.

De asemenea, aceasta a povestit că fiul ei a intrat în urmă cu câteva săptămâni în echipamentul de joacă respectiv, iar două viespi au apărut în jurul lui:

Ce bine că ați postat.
Rareș, băiatul meu, a intrat acum câteva săptămâni în această mașinuță, am văzut că apar două viespi pe lânga el și se agita, mi-am dat seama că ceva nu e în regulă și am plecat de lânga ea.”

Cât de periculoase sunt viespile

Potrivit drmax.ro, înțepătura de viespe nu este periculoasă pentru viață, dar este dureroasă.

Însă, există situații în care înțepătura poate declanșa o afecțiune care poate pune viața în pericol.

Dacă simptomele se agravează, sau dacă nu cedează în timp, trebuie consultat medicul.

Spre deosebire de albine, viespile nu-și pierd acul după ce înțeapă, ceea ce înseamnă că aceeași viespe poate înțepa mai multe persoane.

Dacă ești înțepat de o viespe, vei simți imediat, pentru că apare o reacție locală care se simte ca o arsură ascuțită în zona înțepăturii. Sunt și alte simptome care pot apărea, precum:

  • roșeață
  • mâncarime
  • inflamație

În cele mai multe cazuri, reacțiile sunt ușoare și nu necesită asistență medicală.

Te-ar putea interesa și:

Cookies