Câteva minute impresionante în Piața Universității. La semafor, o femeie și un cerșetor. “Mi-ai dat prea mult. Uite restul!” După replică, un gest emoționant

05 apr. 2023
3192 afișări
Câteva minute impresionante în Piața Universității. La semafor, o femeie și un cerșetor. “Mi-ai dat prea mult. Uite restul!” După replică, un gest emoționant
Câteva minute impresionante în Piața Universității. La semafor, o femeie și un cerșetor. “Mi-ai dat prea mult. Uite restul!” După replică, un gest emoționant. Imagine simbol: Unsplash

Un cerșetor din zona Universității din București a surprins, în mod plăcut, o femeie. Bucureșteanca a vrut să își împărtășească experiența plăcută cu urmăritorii săi de pe Facebook.

Cerșetorul a vrut să îi aducă un zâmbet pe față femeii

O bucureșteancă a povestit pe pagina ei de Facebook o întâmplare care a impresionat-o atunci când era la semafor, în zona Universității.

Femeia a văzut un cerșetor pe care îl recunoscuse, pentru că îl mai văzuse în trecut. Bucureșteanca și-a amintit că data trecută nu a avut bani cash la ea și din păcate nu a putut să îl ajute.

Văd un cerșetor pe care l-am văzut mai demult. Atunci nu am avut cash ca să îi dau ceva.” spune bucureșteanca

Bucureșteanca i-a făcut semn că nu are bani să îi dea și avea și o zi proastă, în care era morocănoasă. Cerșetorul a obvservat că femeia nu este în largul ei și a încercat să îi aducă zâmbetul pe buze.

Însă, acest lucru a enervat-o pe femeie. Nu voia ca el să îi ofere un zâmbet ei, ci voia să fie invers.

Data trecută a venit la geamul mașinii. Eram morocănoasă rău. Îi fac semn că nu am ce să îi dau. Rămâne cu ochii pe mine. Are niște ochi căprui ireali. Chiar dacă pielea e trasă, hainele jerpelite și e murdar, ochii îi sunt blânzi și curați.
Privind la mine, parcă vede dincolo de trupul meu, undeva în adâncime. Când privirea lui ajunge unde căuta, apleacă capul pe un umăr. Duce degetele la colțurile gurii și le trage în sus. Ca un îndemn să zâmbesc. Nu o fac.
Mă zbârlesc toată. Mă enervează că un cerșetor îmi face semn să zâmbesc. Nu ar trebui să fie invers? Să îi ofer eu un zâmbet lui? Nu este el cel care cere? Plec deranjată că a văzut într-o secundă atât de adânc în mine și că a dat buzna cu îndemnul lui. Cine se crede?” spune A. L. I.

„Pentru mine nu contează 50 de lei. Pentru el da”

De data aceasta, însă, bucureșteanca s-a bucurat că avea bani cash, astfel încât să îl poată ajuta pe cerșetor. Când acesta a venit la geamul femeii, ea a căutat în portofel să vadă dacă are vreo bancnotă de 10 lei.

Nu avea. Avea doar bancnote de 50 de lei. În cele din urmă, s-a decis să îi lase una dintre aceste bancnote.

De data asta mă bucur că am cash.
Vine la geam. Caut în portofel 10 lei. Nu am. Am câteva hârtii de 50. Răsfoiesc înainte și-napoi căutând o hârtie de 10.
Să nu îi las ceva nu e posibil.
Decid.
“Îi las 50. Pentru mine nu contează 50 de lei. Pentru el da.”- povestește A. L. I.
Cerșetorul s-a luminat tot la față și a zâmbit larg. Era foarte încântat de gestul femeii, parcă nu îi venea să creadă.
Dau geamul în jos și îi dau bancnota. O vede în timp ce geamul mașinii cobora și secundele alea până ia banii în mână se luminează tot.
Zâmbește cu dantura lui ciobită, dar cu zâmbetul complet. Cu bucurie.
Acum văd și eu dincolo de trupul lui. Cum a văzut el la mine data trecută. Până-n suflet. Și mă bucur să intru acolo și să aduc un zâmbet”- A. L. I.

Un om simplu, dar cu caracter de milioane

Când se face culoarea verde la semafor, femeia dă să plece. Însă, cerșetorul îi face semn să aștepte. El caută grăbit în buzunar și scoate portofelul. A scos tot ce era în buzunarul cu bancnote și i le-a întins femeii, spunându-i că vrea să îi dea restul la bancnota de 50 de lei.
Stopul se face verde. Când să plec, îmi face semn cu mâna să aștept. Caută grăbit în buzunarul de la spatele blugilor. Îi scapă o hârtie de 1 leu pe jos. Nu o bagă în seamă. Vântul o duce mai departe de mașina mea.
Din buzunar scoate portofelul. Deschide partea pentru bancnote și scoate tot ce era acolo. Un teanc de vreo 3-4 hârtii de 10 lei și vreo alte 5-6 de 1 leu puse ordonat. Cele de 10 jos și cele de 1 deasupra.
Mă încrunt nedumerită.
Zice:
“Mi-ai dat prea mult. Uite restul!”
Rămân cu gura căscată.
Îi fac semn să îi păstreze și instantaneu îmi țâșnesc lacrimile.” a mai povestit A. L. I.
Femeii îi dau lacrimile de uimire, nu s-ar fi așteptat la așa ceva din partea lui.
Înainte să pornesc, mă mai uit o dată la el.
Îmi face semn de inimoară cu mâinile și dă din cap în semn de mulțumire.
Apoi își duce iar degetele la colțurile gurii și le trage în sus în semn de zâmbet.
Zâmbesc. Printre lacrimi de uimire.
Când vezi onoarea la un cerșetor, ce poți să mai faci?” spune bucureșteanca în final
 Această poveste le-a adus zâmbetul pe buze multor internauți care au citit povestea femeii. Deși era doar un simplu om, bărbatul avea un caracter și o onoare de milioane.

Te-ar putea interesa și:

Cookies