Căței maltratați și neîngrijiți în București. Poliția Animalelor continuă să desfășoare controale și să dea amenzi

29 iun. 2022
1202 Afișari
Căței maltratați și neîngrijiți în București. Poliția Animalelor continuă să desfășoare controale și să dea amenzi
Căței maltratați și neîngrijiți în București. Poliția Animalelor continuă să desfășoare controale și să dea amenzi Sursă foto: Unsplash

Poliția Locală a Municipiului București a dat amenzi posesorilor de căței care nu respectă obligațiile legale din domeniul protecției animalelor. Sancțiunile aplicate de autorități au o valoare totală de circa 64.000 de lei.

Căței maltratați și neîngrijiți în București

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a anunțat că va continua să verifice dacă deținătorii de animale de companie din Capitală respectă obligația pe care o au din punct de vedere legal, în ceea ce privește îngrijirea și protecția câinilor și altor animale de companie.

Controalele efectuate de agenții din cadrul Serviciului Poliția Animalelor au fost desfășurate în zone de la marginea orașului, în Sectorul 6 și Sectorul 2.

Astfel că, posesorii de animale de companie din cartierele Giulești și Petricani, ce locuiesc la curte, au fost vizitați de către polițiști. În urma controalelor s-a constata că animalele erau:

  • Maltratate,
  • Neîngrijite,
  • Lăsate fără hrană și fără apă,
  • Lăsate fără adăpost corespunzător.
Căței maltratați și neîngrijiți în București. Poliția Animalelor continuă să desfășoare controale și să dea amenzi
Căței maltratați și neîngrijiți în București. Poliția Animalelor continuă să desfășoare controale și să dea amenzi | Sursă foto: PMB

Amenzi de aproape 64.000 de lei

De la începutul anului până în prezent mai mult de 170 de posesori de animale de companie din București au fost sancționați cu amenzi contravenționale de către polițiștii din cadrul DGPLCMB.

Sancțiunile au fost acordate pentru încălcarea Legii 205/2004 de protecție a animalelor și pentru nerespectarea OUG 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân. Amenzile date de către polițiști au avut o valoare totală de 63.800 de lei.

De asemenea, de la începutul lui 2022 au fost depistați 42 de posesori de animale de căței și alte animale de companie, care nu aveau patrupezii sterilizați și microcipați. Aceste nereguli au dus la sancționarea posesorilor cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei.

Oamenii care surprind astfel de persoane ce aplică rele tratamente animalelor de companie au posibilitatea de a anunța respectivele situații la Direcția Generală de Poliție Locală și control a Municipiului București – Dispeceratul Poliției Locale a Municipiului București. Numărul de telefon este 021.9752.

Cookies