Categoria „Ce scuze mai folosesc șoferii”: un bucureștean le-a zis polițiștilor că el a trecut pe roșu din cauza elicopterului care a aterizat cândva în Piața Charles de Gaulle

15 ian. 2022
959 Afișari
Categoria
Categoria "Ce scuze mai folosesc șoferii": un bucureștean le-a zis polițiștilor că el a trecut pe roșu din cauza elicopterului care a aterizat cândva în Piața Charles de Gaulle. Sursă foto: Paolo Barbieri/ B365.ro

Un bucureștean a fost lăsat fără permisul de conducere din cauza faptului că a trecut pe culoarea roșie a semaforului. Bărbatul a contestat sancțiunea în instanță, iar în proces a aruncat vina pe elicopterul care a aterizat forțat în Piaţa Charles de Gaulle din Capitală.

Categoria „Ce scuze mai folosesc șoferii”: un bucureștean le-a zis polițiștilor că el a trecut pe roșu din cauza elicopterului care a aterizat cândva în Piața Charles de Gaulle. Da, ați citit bine. Vinovatul este chiar elicopterul american, iar asta este o scuză extrem de bună, dacă privim din perspectiva conducătorului auto rămas fără carnet.

Un bucureștean le-a zis polițiștilor că el a trecut pe roșu din cauza elicopterului care a aterizat cândva în Piața Charles de Gaulle

În data de 17 decembrie 2021 Judecătoria Sectorului 1 a pronunțat prima sentință în dosarul în care un conducător auto din Capitală a contestat procesul-verbal prin care a fost sancționat contravențional și prin care a fost lăsat și fără permis. Motivul: a trecut pe roșu și folosea și telefonul fără să aibă un dispozitiv timp mâini libere, relatează Adevărul.

Îți recomandăm să citești și:

Bărbatul a contestat sancțiunea în instanță și a spus că nu s-a întâmplat tocmai așa. El a declarat că a trecut pe culoarea roșie a semaforului pentru că în acea zi de joi, 15 iunie 2021, aterizase elicopterul în Piața Charles de Gaulle, iar traficul ar fi fost îngreunat.

Conducătorul auto a mai declarat că a fost oprit de oamenii legii la aproximativ 20 de metri de semafor, iar în față se afla un alt semafor care era verde. De asemenea, șoferul a mai spus că avea mașini și în stânga și în dreapta, iar asta înseamnă că și acestea au trecut pe culoarea roșie a semaforului.

Categoria „Ce scuze mai folosesc șoferii”

Judecătoria Sectorului 1 București nu i-a dat crezare șoferului fără permis și a menținut amenda aplicată de Brigada Rutieră București. Instanța a demonstrat că elicopterul american a aterizat forțat în Capitală cu câteva ore înainte ca bărbatul să fie sancționat la ora 18:01.

Totodată, instanța a mai declarat că din pozele realizate de șofer, exista un spațiu în care elicopterul era delimitat, dar se circula pe restul benzilor. De asemenea, vinovatul nu a adus nicio probă care să demonstreze că a trecut pe culoarea verde a semaforului sau că nu folosea telefonul mobil în momentul în care se deplasa.

Sentința Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă, iar aceasta poate să fie atacată cu apel, potrivit sursei citate.

Cookies