Catedrala Neamului va depăşi Casa Poporului, scrie presa germană

de:
03 sept. 2011
1 Afișari
Catedrala Neamului va depăşi Casa Poporului, scrie presa germană

Atunci când va fi finalizată, noua catedrală cu o înălţime de 125 de metri se va ridica deasupra Palatului Parlamentului, construit între 1965 şi 1989 de fostul dictator Nicolae Ceauşescu.

Însă nu toată lumea aprobă acest proiect, unele voci criticându-l vehement.

În plus, apare întrebarea dacă arhitectura religioasă bombastică reflectă într-adevăr sentimentul religios din România, comentează DPA, citat de newsin.ro, precizând că bisericile ortodoxe din ţară sunt în general mici, cu sfinţi pictaţi pe pereţi suficient de jos pentru a fi atinşi. Credincioşii participă rar la o slujbă întreagă, care este în general lungă, şi puţini sunt interesaţi de predici. Românii preferă să intre pentru scurt timp în biserică pentru a se uita la icoana preferată, ca şi cum şi-ar vizita vecinii, adaugă DPA.

Lucrările la fundaţia catedralei au început în urmă cu un an şi ar urma să se încheie în 2015. Clădirea va putea primi până la 5.000 de oameni în timpul slujbelor şi va avea două săli pentru diverse evenimente cu o capacitate de 1.000 de persoane fiecare.

Catedrala va include şi cantine pentru săraci, iar clădirea va fi deservită de 14 lifturi. În complex vor exista şi două centre de cazare a pelerinilor, un centru cultural şi unul social. Parcarea va avea capacitatea de 700 de locuri.

La începutul lunii august şi jurnaliştii de la Deutsche Welle au comentat asupra faptului că Guvernul României cheltuieşte sute de milioane de euro pentru construirea unei catedrale gigantice, dar închide zilnic şcoli şi spitale, din lipsă de fonduri.

Ansamblul Arhitectural “Catedrala Mântuirii Neamului”, pe care Patriarhia Română îl construieşte, va surprinde prin grandoarea sa toată lumea ortodoxă şi nu numai. Lăcaşul de cult din Dealul Arsenalului va fi structurat pe două subsoluri, demisol, parter plus 14 etaje, punctul cel mai înalt al edificiului fiind la înălţimea ultimului etaj al unui turn de peste 30 de etaje.

La începutul lunii iunie 2011, B365.ro a prezentat în exclusivitate funcţiunile complete ale lăcaşului de cult dotat cu turlă zgârie-nori, săli polivalente şi apartamente de protocol pentru preoţi. Vezi aici cum va arăta cea mai mare biserică din ţară.

Cookies