BAZAR

Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului au ajuns la cota +45. VIDEO de pe şantier

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. „Constructorul profită de vremea favorabilă şi lucrează în continuare cu circa 300 de oameni, în cele trei schimburi. A început montajul armăturii rigide în zona absidei de pe partea de nord a Catedralei, se pregăteşte prima turnare de pe partea de sud, deasupra zonei corului, se montează în continuare fermele pentru platforma de la cota +27 care ne va fi utilă pentru toate lucrările de la cotele superioare. Se pregăteşte montajul armăturii rigide în peretele exterior al altarului, în partea de răsărit a Catedralei, şi se montează armătură flexibilă în cele patru noduri de circulaţie care bordează absidele nord şi sud, spre răsărit şi spre apusul Catedralei”, a declarat ing. Dan Dumitrescu, diriginte de şantier la Catedrala Mântuirii Neamului. 

După ce sunt finalizate aceste operaţiuni, se va continua cu lucrările de zidărie. 

Conform site-ului dedicat proiectului, lucrările de tencuire a spațiilor interioare din infrastructura Catedralei au fost realizate în proporție de 65%. 

Patriarhia Română: În noiembrie 2016, lucrările la Catedrala Neamului vor ajunge la cota +80 m. FOTO

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. Peste un an de-acum încolo, lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului ar trebui să ajungă la cota +80 metri, anunţă Patriarhia Română care a demarat o amplă campanie de colectare de fonduri pentru continuarea construcţiei celui mai mare lăcaş de cult din România. În iunie 2017, turla mare de la cota +120 metri ar urma să fie finalizată, construcţia colosală fiind astfel terminată.

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. Patriarhia Română anunţă că, până în luna mai 2016, corpul principal al Catedralei Mânturii Neamului ce ajunge până la cota de +46 metri înălţime va fi finalizat, iar până în noiembrie 2016 va fi terminată şi turla de clopote de la cota +80 metri. Conform Patriarhiei, construcţia gigant de 120 de metri înălţime, ce depăşeşte inclusiv Casa Poporului, va avea turla mare gata în luna iunie 2017, în acest sens fiind demarată o amplă campanie de colecatre de fonduri pentru continuarea lucrărilor de construcţie la Catedrala Mântuirii Neamului. 

 

Catedrala Neamului, proiectată să reziste la cutremure de 8,5 grade pe Richter

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. Catedrala Mântuirii Neamului este proiectată să dăinuie mai bine de 500 de ani şi să reziste la cutremure de peste 8,5 grade pe scara Richter, după cum a precizat inginerul Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal la Sectorul monumente şi construcţii bisericeşti al Patriarhiei Române. 

„Clădirea catedralei este proiectată să reziste la toate cutremurele de peste 8,5 grade pe scara Richter ce pot apărea într-o perioadă de 500 de ani. Într-o perioadă de 500 de ani putem avea opt-nouă cutremure de peste şapte grade pe scara Richter”, a declarat Vasile Crăcăoanu. 

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. La edificarea suprastructurii locaşului de cult s-au folosit până Îîn această vară cantităţi impresionante de beton, armătură şi cofraje. „Lucrările la suprastructura obiectivului, executate din luna august 2013 până în prezent, evaluate în cantităţi, reprezintă: 3.876 mc de zidărie, 38.869 mp cofraje, 12.314 mc beton turnaţi, 5.545 tone armătură flexibilă montată, 2.217 tone armătură rigidă montată şi peste 40.000 ml de suduri. În luna curentă avem programate lucrările de supraînălţare a macaralelor în vederea demarării montajului platformei metalice de la cota +27 m necesară pentru exe-cuţia lucrărilor de la cota +27m – +36 m. Obiectivul principal al echipei de coordonare este continuarea lucrărilor la structura de rezistenţă a catedralei şi finalizarea acestora până în vara anului 2017″, a menţionat ing. Vasile Crăcăoanu.

CITEŞTE ŞI COȘMAR pentru bucureşteni, lângă Catedrala Neamului: praf până la cer și gălăgie infernală, zi de zi 

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. Despre costurile construcţiei a vorbit părintele Nicolae Crîngaşu, consilier patriarhal, coordonator la sectorul monumente şi construcţii bisericeşti, care a arătat că valoarea totală ar fi sub 100 de milioane de euro, până în faza „la roşu”, şi nu 400-500 de milioane, aşa cum s-ar fi vehiculat, sume foarte deplasate faţă de realitate.

„Cheltuielile au fost până acum de aproximativ 46 de milioane de euro, în care sunt incluse absolut toate, de la taxe, facturile emise, salarii, avize, ceea ce reprezintă peste 50 la sută din valoarea totală. Pentru biserică ar mai trebui 45 de milioane de euro, astfel că valoarea totală ar fi sub 100 de milioane de euro, „la roşu”. Sperăm ca în 2017 starea ei să fie consacrată cultului, să fie închisă, acoperită cu ferestere şi uşi, să aibă catapeteasmă pictată, iar starea construcţiei să permită să se facă slujbe”, a declarat părintele Nicolae Crîngaşu. DETALII, AICI. 

Catedrala Mântuirii Neamului va depăși Casa Poporului ca înălțime

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. Catedrala Neamului, cel mai mare lăcaş de cult din România, va surprinde prin grandoare şi va depăşi chiar şi Casa Poporului ca înălțime, fiind vizibil din orice punct al Capitalei. 

Catedrala Mântuirii Neamului se va ridica până la 120 de metri înălţime, va avea tot atâta lungime şi va putea adăposti aproximativ 5.000 de credincioşi. Spaţiul liturgic principal de la parter este completat de două săli polivalente în subsol, plus galerii şi spaţii expoziţionale cu circuit de vizitare la nivelurile superioare. Ansamblul arhitectural ce se construieşte în Dealul Arsenalului cuprinde, pe lângă Catedrala Mântuirii Neamului, şi patru centre socio-culturale purtând numele sfinţilor apostoli Andrei, Petru, Pavel şi Luca.

Catedrala Mântuirii Neamului va fi dotată cu turlă zgărie-nori, săli polivalente şi apartamente de protocol pentru preoţi, heliport şi adăpost antiatomic. B365.RO a prezentat, în exclusivitate, funcţiunile complete ale Catedralei aici.

LUCRĂRI CATEDRALA NEAMULUI. Alături de Bulevardul Uranus, Catedrala Neamului este considerată una dintre cele mai mari greşeli urbanistice, susţine şeful arhitecţilor din România. De ce, vezi aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button