Câte utilaje de DESZĂPEZIRE vor acţiona în această iarnă în sectorul 1 din Capitală

de:
14 oct. 2016
0 Afișari
Câte utilaje de DESZĂPEZIRE vor acţiona în această iarnă în sectorul 1 din Capitală

Potrivit lui Sorin Velicu, directorul general al operatorului care asigură curătenia și deszăpezirea Sectorului 1, Romprest, în această iarnă se va acționa pentru deszăpezire cu 1.000 de oameni, personal muncitor, și cu 86 de utilaje, dintre care 62 în prima linie, iar restul suplimentare și de rezervă.

În programul de puncte fixe din Sectorul 1 se va acționa cu 42 de utilaje, în 21 de puncte stabilite. În urgența întâi, vor fi angrenate 70 de utilaje care vor deszăpezi arterele principale, cele pe care circulă mijloacele de transport ale RATB, dar și accesele către unitățile de interes public, precum spitale, unități de învățământ etc. Există și un program special pentru cazul în care ar ninge abundent, spune șeful de la Romprest.

Utilajele și personalul sunt pregătite, mai este nevoie doar de materialul antiderapant care, în acest an, potrivit legii achizițiilor publice, trebuie achiziționat de către autoritatea contractantă, în speță de către Primăria Sectorului 1, a declarat, în exclusivitate pentru București Fm, Sorin Velicu, director general al Romprest.

Cookies