Câte utilaje ați văzut voi prin București și câte zice Primăria că a scos pe străzi

11 ian. 2021
25 Afișari
Câte utilaje ați văzut voi prin București și câte zice Primăria că a scos pe străzi

Primăria Capitalei a fost pregătită, în noaptea de duminică spre luni, cu aproximativ 400 de utilaje de deszăpezire, gata să intervină pe străzile Bucureștiului pentru combaterea poleiului şi curăţarea zăpezii.

Ținând cont de prognoza emisă de meteorologi, care au anunţat precipitaţii sub formă de ninsoare în Capitală, Primăria Municipiului Bucureşti a dispus măsurile necesare pentru buna desfăşurare a traficului rutier.

Conform informaţiilor transmise de către operatorii de deszăpezire, care acţionează la nivelul celor şase sectoare, într-un comunicat de presă remis Agerpres se arată că sunt pregătite să intervină pentru combaterea poleiului şi curăţarea zăpezii 439 utilaje şi 433 operatori, atât pe arterele principale, cât si pe cele secundare.

Numărul operatorilor putea fi, de asemenea, suplimentat în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice astfel încât erau pregătiți să intervină peste 700 de operatori de deszăpezire, din totalul de peste 2.800 de operatori căi publice şi deservenţi de utilaje care lucrează în trei schimburi. Stocurile totale de materiale antiderapante sunt de peste 18.000 de tone.

În cazul în care situaţia o va impune, echipele de deszăpezire vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic STB, cu obiective sociale şi instituţii publice, pe pante, rampe şi poduri, după care se va continua pe toate străzile din oraş. Chiar și Societatea de Transport Bucureşti este pregătită să intervină cu personal şi utilaje pentru deszăpezirea căilor de rulare a tramvaielor, buna funcţionare a macazurilor şi pentru îndepărtarea zăpezii de pe refugiile de tramvai.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgenţe sociale, tel. scurt 021.9524, la care bucureştenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza Municipiului Bucureşti.

De asemenea, Primăria Municipiului Bucureşti pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceştia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor /precipitaţiilor.

Cookies