GREEN CITY

Câte tone de deșeuri au fost colectate prin programul ECOBANCA, în prima lună de campanie

Rețeaua de colectare are, în acest moment, 4 puncte mobile ECOBANCA.

Primele 3 puncte de colectare ECOBANCA lansate au staționat în perioada 1 iunie – 19 iunie în zone cu vizibilitate și trafic intens precum Piața Victoriei, Piața Constituției și Parcarea Primăriei Generale, iar în următoarele săptămâni au fost amplasate în Parcul Herăstrău, Parcul Tineretului și Parcul Carol. Locațiile rulotelor ECOBANCA se vor schimba la fiecare 2 săptămâni, astfel încât până la finalul campaniei să fie acoperite toate cartierele orașului.

În funcție de răspunsul pozitiv și de implicarea activă a bucureștenilor în această campanie, Asociația Environ și-a propus să doteze Capitala cu 20 de puncte ECOBANCA până la sfârșitul anului, dar luând în considerare numeroasele solicitări primite,
există posibilitatea ca începând cu 2014, proiectul ECOBANCA să se extindă la nivel național.

Obiectivele acestui proiect inedit sunt creșterea gradului de conștientizare a pericolului risipirii resurselor naturale și eliminării necontrolate a deșeurilor și încurajarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul bucureștenilor, favorizând totodată îndeplinirea obligațiilor legale referitoare la managementul integrat al deșeurilor.

Pe lângă informarea cetățenilor și stimularea colectării selective, Asociația Environ urmărește ca prin implementarea rețelei de puncte de colectare ECOBANCA să asigure trasabilitatea acestui tip de deșeuri, de la generator la reciclator, prin intermediul partenerilor care închid astfel procesul de reciclare prin valorificare și eliminare nepoluantă.

ECOBANCA – Banca ta de reciclare este un proiect inițiat de Asociația Environ în parteneriat cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Primăria Municipiului București, cu sprijinul Sistemului Național de Reciclare a Bateriilor, Globex, Rematholding și Romprest. Regulamentul oficial al campaniei, detalii despre premiile oferite și traseul punctelor de colectare sunt disponibile pe site-ul www.ecobanca.ro.

Bucureştenii care vor să se debaraseze de deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi deşeurile de baterii şi acumulatori (DBA) pot primi gratuit o combină frigorifică, o maşină de spălat rufe, un televizor LED, o tabletă, un aspirator sau un aparat foto, dacă acumulează punctele necesare pentru fiecare dintre cele şase premii puse în joc. Mai multe detalii, AICI.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button