Câte poduri și pasaje din București s-au reabilitat în mandatul fostului primar Gabriela Firea

20 oct. 2022
334 Afișari
Câte poduri și pasaje din București s-au reabilitat în mandatul fostului primar Gabriela Firea
Câte poduri și pasaje din București s-au reabilitat în mandatul fostului primar Gabriela Firea. Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Gabriela Firea susține că în timpul mandatului său au fost actualizate expertizele mai multor poduri și pasaje din București, iar ceea ce se întâmplă de doi ani este „nerealizare marca Nicușor Dan”. Fostul primar spune că „Primăria Capitalei nu a continuat consolidarea și reabilitarea pasajelor și a podurilor expertizate”.

Poduri și pasaje din București reabilitate în mandatul lui Firea

Într-o postare pe Facebook, Gabriela Firea spune că au trecut 3 ani de când Podul Străulești a fost reabilitat și consolidat. Podul facilitează legătura între București și județul Ilfov. Totodată, este singura rută către localitățile Mogoșoaia și Buftea. Fostul primar al Capitalei susține că, în timpul mandatului său, lucrările care așteptau de 10 ani, au fost finalizate într-un an.

„În 2016, când am preluat mandatul de primar general, Podul Străulești era într-o stare gravă, printre podurile din Capitală care erau un pericol public”, declară actualul ministru al Familiei.

Până în 2016, Podul Străulești nu a fost consolidat niciodată în 70 de ani, o parte din zidul de susținere era distrus, împreună cu trotuarul și o porțiune din prima bandă de circulație. Lucrările de consolidare au fost efectuate de Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje, „băgată în insolvență în mandatului lui Nicușor Dan”, spune Firea.

Actualizarea expertizelor

Fostul primar afirmă că a mai făcut „un lucru extrem de important” pentru podurile și pasajele din București. Au fost actualizate expertizele pentru 22 dintre cele 24 de poduri și pentru 7 dintre cele 13 pasaje ale PMB.

Rezultatele expertizelor au arătat că 6 poduri și 3 pasaje au nevoie de intervenție, fiind construcții ce nu au fost consolidate niciodată. Până la finalul mandatului, Gabriela Firea susține că a reușit să consolideze integral Podul Străulești, a consolidat și reabilitat Podul Grant, pe tronsonul Turda-Crângași. De asemenea, aprobase indicatorii tehnico-economici pentru consolidare Podului Fundeni, iar lucrările erau pe cale să înceapă.

„Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani este încă o nerealizare marca Nicușor Dan! Primăria Capitalei nu a continuat consolidarea și reabilitarea pasajelor și a podurile expertizate. Mai mult, multe dintre aceste obiective de investiții au fost cedate către alte primării de sector, iar șantierele care erau în lucru au fost blocate cu lunile”, spune fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea.

Cookies