ARHIVA B365

Câte mii de euro fac escrocii din înșelătoriile „Ai câștigat un premiu” și „Accidentul”

16.000 de lei: Aceasta este doar suma de care știu polițiștii bucureșteni că a făcut-o un singur escroc, prin metoda „premiului”. Se poate însă să existe și alți păgubiți, care nu au făcut plângere la poliție. Suspectul a fost reținut, dar, din păcate, prejudiciul nu a fost recuperat. 

Conform unui comunicat al Poliției Capitalei, Poliţiştii DGPMB din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Poliţia Sectorului 3, au identificat un bărbat în vârstă de 31 de ani, suspectat de comiterea unor înşelăciuni, prin metodele „Câştigul unui premiu de fidelitate oferit de o societate de telefonie fixă” sau „Rude implicate în accident rutier”.

Poliţiştii bucureşteni au stabilit în sarcina bărbatului faptul că, în perioada noiembrie 2012 – iulie 2013, prezentându-se drept reprezentantul unei societăţi de telefonie fixă, ar fi contactat telefonic mai multe persoane cărora, pentru a intra în posesia unor premii de fidelitate, le-ar fi solicitat anumite sume de bani sau cumpărarea unor cartele telefonice de reîncărcare şi trimiterea codurilor aferente pe o cartelă SIM.

De asemenea, cel în cauză, prezentând calitatea de funcţionar public, ar fi contactat telefonic un bărbat, spunându-i acestuia că fiica sa ar fi avut un accident de circulaţie, iar pentru a facilita o rezolvare favorabilă a cazului, i-ar fi solicitat plata unei sume de bani, pe care persoana vătămată nu i-a trimis.

Prejudiciul, în sumă totală de 16.000 de lei, nu a fost recuperat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune, cu suspectul încarcerat într-un penitenciar din judeţul Iaşi. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button