ARHIVA B365

Câte cupluri au cerut sprijin financiar de la PMB pentru fertilizare in vitro

În doar două săptămâni, 350 de cupluri au intrat în programul Primăriei Capitalei care acordă sprijin financiar pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro. 350 de cupluri infertile s-au înscris în programul derulat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, privind acordarea unui sprijin financiar de circa 3.000 euro, pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Din cele 350 de dosare depuse, aproape o treime au fost analizate şi aprobate.

O mie de cupluri din Bucureşti-care au indicaţie medicală pentru FIV, iar vârsta partenerei este între 24 şi 45 de ani-se pot califica pentru acest ajutor financiar. Condiţiile pentru a beneficia de acest sprijin sunt incluse în regulamentul postat pe site-ul ASSMB, la secţiunea Proiect FIV sau direct pe www.fiv.assmb.ro.

Potrivit news.ro, banii se acordă sub formă de vouchere, în două etape: 4.600 de lei pentru medicamente şi 9.200 de lei pentru procedurile medicale.

Proiectul „O sansă pentru cuplurile infertile” se va derula în farmaciile şi în unitătile sanitare specializate în FIV, care, conform regulamentului, au îndeplinit criteriile de eligibilitate. Lista acestora este afisată pe site-ul www.assmb.ro.

În proiect au fost admise 172 de farmacii şi 8 clinici care au întrunit criteriile de eligibilitate.

Proiectul ,, O sansă pentru cuplurile infertile” a fost aprobat în şedinţa din 28 martie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea şi se va derula pană în decembrie 2019.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button