Câte 1.000 de dispensere pentru dezinfectant, montate zilnic în scările de bloc din Sectorul 2

de:
06 apr. 2020
1 afișări
Câte 1.000 de dispensere pentru dezinfectant, montate zilnic în scările de bloc din Sectorul 2

La intrarea în fiecare imobil sunt amplasate noile aparate pentru dezinfectarea mâinilor locatarilor.

Dispenserele montate de Primăria Sectorului 2 sunt confecționate din tablă și se fixează pe peretele suport cu ajutorul a patru holșuruburi, reumplerea lor fiind realizată printr-un sistem prevăzut cu cheie. Cheia rămâne în păstrarea reprezentanților asociației de proprietari sau locatari, informează administrația locală într-un comunicat de presă remis la redacție. 

Potrivit autorităților, zilnic sunt montate aproximativ 1.000 de dispensere pentru dezinfectant și nu doar un singur dispozitiv pe scară, ci câte unul pentru fiecare intrare în bloc. Totodată, administrația locală a Sectorului 2 distribuie asociațiilor de proprietari și dezinfectant pentru a le reumple de fiecare dată când acestea se golesc.

Aceste dispensere au fost făcute la comandă pentru sectorul 2 și sunt metalice, fiind rezistente astfel la vandalizare sau furt.

În paralel cu montarea dispenserelor pentru dezinfectant, în Sectorul 2 continuă și acțiunea de igienizare și dezinfectarea a carosabilului și a trotuarelor, insistând pe zonele din spatele blocurilor și pe străzile dintre blocuri.

CITEȘTE ȘI Cum se face dezinfecția împotriva COVID-19 în scările de bloc, din Sectorul 2 GALERIE FOTO

Pentru dezinfecția sectorului 2 sunt angrenați 164 de operatori, 109 utilaje care pulverizează substanțele, anunța Primăria Sectorului 2 într-un comunicat din 30 martie 2020. În imobile se dezinfectează holurile comune, cutiile poștale, lifturile, balustradele și fiecare etaj în parte, fiind folosită substanța Aldezin care este certificată de Ministerul Sănătății, Comisia de Națională pentru Produse Biocide.

Substanțafolosită nu este periculoasă pentru oameni sau animale de companie.

Cu această ocazie, Primăria Sectorului 2 împreună cu Compania Municipală a Primăriei Municipiului Bucureștifac un apel către bucureșteni să se alăture efortului administrației de-a continua dezinfecția și individual a spațiilor menționate mai sus.

Cookies