ARHIVA B365

Cătălin Predoiu, noul şef al PNL Bucureşti

Cătălin Predoiu a pus o serie de condiţii pentru a accepta preluarea şefiei PNL Bucureşti. Concret, acesta vrea o reevaluare a candidaţilor PNL pentru sectoare, după ce rezultatele unui sondaj efectuat la comanda PNL arată că persoanele care vor să devină primari de sector în Bucureşti stau mai prost decât ceilalţi contracandidaţi. Voci din PNL spun că Predoiu ar trebui să îşi asume şi candidatura la Primăria Capitalei, în contextul în care cine candidează la Primăria Generală devine şi şef al PNL Bucureşti.

În schimb, copreşedintele PNL Vasile Blaga a infirmat aceste zvonuri, precizând că Predoiu nu va candida la Primăria Capitalei. „Funcţiile sunt libere. Votul a fost unanim. Am decis ca Bucureştiul să aibă o singură conducere. Domnul Cătălin Predoiu este propus ca preşedinte interimar al organizaţiei pe Bucureşti şi sunt convins că va fi votat. D-nul Predoiu rămâne propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru şi cu el vom defila în campania electorală de anul viitor”, a spus Vasile Blaga, precizând că Predoiu a propus trei piloni în conducerea Bucureştiului, care vizează şi o reevaluare a candidaţilor.

„Am acceptat acest mandat gândindu-mă pe de-o parte la PNL, iar pe de altă parte la cetăţenii Bucureştiului. PNL, implicit colegii din organizaţiile din Bucureşti, au nevoie de toate energiile în acest moment. Îi chem pe toţi colegii din PNL, pe cei din organizaţiile din Bucureşti, să intre în tranşee, în frontul electoral care se apropie şi să înceapă o ofensivă care să conducă la victoria partidului în alegerile locale, care să prefigureze victoria în alegerile generale”, a declarat Cătălin Predoiu, citat de romaniatv.net.

Cătălin Predoiu a acceptat propunerea celor doi copreședinți ai PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, de a deveni lider la PNL București, după ce a avut o întâlnire cu aceștia în sediul din Modrogan.

Consiliul Național al PNL care va avea loc vineri va valida această propunere. Liberalii s-au reunit luni la Parlament în ședința Comisiei de unificare a PNL.

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, a declarat că vrea o „schimbare la faţă” a partidului pe care îl conduce. „Nimeni n-a fost sancţionat prin această decizie. Dimpotrivă, este o decizie luată în consens cu membrii PNL. Am înţeles că altă cale decât aceea de a merge înainte nu avem şi că trebuie să ne supunem rigorilor publice. Criteriul de integritate este imposibil să-l păcăleşti. Rămâne deschisă pentru dezbatere toată lista de criterii. Au fost invitaţi colegi să vină să facă nuanţări pe text. Sunt convinsă că toată lumea va avea un cuvânt de spus în acest proces atât de complex, care presupune schimbarea la faţă la PNL. E prima dată în România când un partid politic vorbeşte de integritate într-un mod atât de serios. Acum elaborăm şi votăm aceste criterii de selecţie. E un proiect care exclude orice fel de truc, păcăleală. Le-am adoptat, le aplicăm. Domnul Seplecan e exclus de organizaţia judeţeană”, a declarat Alina Gorghiu.

Marian Petrache, Teodor Atanasiu și Anca Boagiu fac un pas în spate, pentru ca mai tinerii Cătălin Predoiu și Ilie Bolojan să iasă în față. Potrivit unor surse EVZ, secretarul general al PNL, Marian Petrache, va fi înlocuit, cel mai probabil, cu primarul Oradei, Ilie Bolojan, care își va delega atribuțiile unui viceprimar.

Și Gheorghe Flutur, celălalt secretar general al partidului, din vechiul PDL, se va retrage din funcție. Presiunile la adresa sa au apărut după ce s-a luat decizia înlocuirii lui Petrache, au mai precizat surse din PNL.

Pentru că PNL va obține funcția de secretar general al partidului, în compensare, lui Cătălin Predoiu (care provine din vechiul PDL) i s-a oferit funcția de președinte al PNL București. Cei doi co-președinți ai filialei, Teodor Atanasiu și Anca Boagiu, se vor retrage.

În legătură cu scenariul candidaturii lui Cătălin Predoiu la Primăria Capitalei, acesta a mai apărut în trecut, dar, cel puțin la nivel formal, co-președintele PNL Alina Gorghiu l-a infirmat chiar zilele trecute. „Eu îl apreciez foarte mult pe Cătălin Predoiu, dar ce vreau eu s-ar putea să nu coincidă cu părerile electoratului. (…) Nu și-a manifestat deloc intenția pentru o candidatură la Primăria Capitalei. Există cinci colegi înscriși în această competiție, (…) iar săptămâna viitoare va fi o discuție și vom decide”, a spus Gorghiu, zilele trecute. Pe de altă parte, dacă Predoiu va candida, Cristian Bușoi va intra în cursa pentru Primăria sectorului 1.

Din postura de șef al PNL București, Predoiu va deconta un eventual eșec la Primăria Capitalei, iar Alina Gorghiu ar scăpa de presiunea propriei candidaturi, conform sursei citate. Deși conduce PNL de un an, Gorghiu se află la 15%, la jumătate din scorul partidului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button