Cătălin Predoiu îi cere demisia lui Tăriceanu: „E agentul activ al PSD”

de:
26 mai 2015
0 Afișari
Cătălin Predoiu îi cere demisia lui Tăriceanu:

„Domnul Tăriceanu nu mai reprezintă românii, ci este agentul activ al PSD și al lui Ponta în lupta acestora cu anticorupția, statul de drept și legile României. Domnule Tăriceanu, numai CSM are atribuții de inspecție judiciară. Cer demisia imediată a lui Tăriceanu. Azi am fost aproape de o catastrofă prin tentativa de dezincriminare a conflictului de interese. Domnul Tăriceanu continuă să împingă România spre buza prăpastiei. Să plece și să ne lase în pace. Românii nu îl plătesc să slujească mafia”, afirmă prim-vicepreședintele PNL, într-un comunicat transmis AGERPRES, scrie realitatea.net.

Predoiu susține, totodată, că „Tăriceanu este consecvent și a rămas același bun prieten al infractorilor politicieni”.

Prim-vicepreședintele PNL adaugă, ca exemplu în susținerea afirmațiilor sale, că actualul președinte al Senatului „îl apăra public și se plimba de mână cu domnul Remeș când acesta lua șpagă caltaboși și mașini de teren și încerca destructurarea DNA prin intermediul amicului Chiuariu (Tudor Chiuariu — n.r.), condamnat ulterior și el pentru corupție”.

„Cerea, cu încălcarea legii, să fie informat de Procurorul general atunci când membrii Guvernului erau anchetați pentru fapte de corupție în faza secretă a cercetărilor preliminare (conform vechiului Cod de procedură penală). Susținea, alături de Ponta și PSD, modificarea Codului penal și Codului de procedură penală astfel încât jurnaliștii care publicau date din dosare să fie pedepsiți cu închisoarea, iar mijloacele de supraveghere secretă (ex: înregistrarea convorbirilor telefonice) să fie folosite doar cu înștiințarea prealabilă a politicienilor suspectați de corupție. Certa ambasadorii UE și SUA pentru că aceștia susțineau lupta anticorupție și respectarea statului de drept în România. A refuzat să trimită spre publicare votul Senatului care aviza arestarea preventivă a inculpatului Șova Dan”, mai afirmă Predoiu despre Tăriceanu.

Cinci senatori, printre care și președintele Camerei Superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, i-au solicitat marți, printr-o scrisoare, președintelui Klaus Iohannis să le înlăture, prin demitere ori prin demisie, pe Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, și Laura Codruța Kovesi, șeful DNA, pentru încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale Marianei Rarinca. 

Cookies