Cătălin Drulă, război total cu șeful USLM. Se interzice contabililor să gestioneze cotizațiile pentru sindicat

09 mai 2021
232 afișări
Cătălin Drulă, război total cu șeful USLM. Se interzice contabililor să gestioneze cotizațiile pentru sindicat

O dispoziție internă semnată de conducerea Metrorex arată că se interzice contabililor să gestioneze cotizațiile pentru sindicat.

Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, continua războiul de la distanță cu Ion Rădoi, șeful sindicatului de la metrou. O dispozitie semnată de conducerea Metrorex interzice contabililor să gestioneze cotizațiile pentru sindicat începând cu lichidarea lunii aprilie 2021.

Practic, se interzice efectuarea operațiunii prin care cotizațiile membrilor de sindicat sunt reținute la sursă de către compartimentele financiar contabile, notează Buletin de București.

“Începând cu lichidarea lunii aprilie 2021, Directorul Economic va dispune compartimentelor financiar-contabile  să înceteze efectuarea operațiunii prin care se retin cotizatiile sindicale lunare ale salariatilor Metrorex S.A., membri de sindicat, și virarea acestora în contul sindicatului USLM”, se arată în dispoziția semnată de directorul general, Ștefan Paraschiv.

Surse din rândul salariaților au explicat pentru sursa citată că, în medie, cotizația lunară pentru organizația condusă de Ion Rădoi este de 50-60 de lei pe lună per membru de sindicat.

Cum gradul de sindicalizare din subteran este de aproape 100%, un calcul simplu arată că la un număr mediu 4445 de salariați, declarat de companie la Ministerul de Finanțe, rezultă o cotizație lunară plătită în conturile sindicatului de peste 50.000 de euro. Pe an asta înseamnă, în medie, cel puțin 595 de mii de euro.

Cookies