Cătălin Drulă, bucuros nevoie mare de trenul Gara de Nord-Otopeni: Cifra zilei care ne bucură, peste 1000 pasageri pe zi

14 iun. 2021
147 Afișari
Cătălin Drulă, bucuros nevoie mare de trenul Gara de Nord-Otopeni: Cifra zilei care ne bucură, peste 1000 pasageri pe zi
Noua cale ferată le-a dat bătăi de cap călătorilor încă din prima zi

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, s-a lăudat luni că peste 1.000 de pasageri pe zi au circulat, în ultima săptămână, cu trenul între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni), într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Cifra zilei care ne bucură: peste 1000 pasageri pe zi, în medie, la trenul Gara de Nord-Otopeni, în ultima săptămână. Şi continuă să crească, pe măsură ce revenim la normalitate şi oamenii află de această opţiune: 1) convenabilă – staţia de tren este chiar la ieşirea din terminalul Sosiri Internaţionale; 2) ieftină – 4 lei/călătorie; 3) rapidă – 20-25 de minute; 4) comodă – trenuri curate, legături multiple de la Gara de Nord”, a scris ministrul pe reţeaua de socializare.

Potrivit acestuia, creşterea este semnificativă şi vine în contextul unei reveniri a traficului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă – 17.000 pasageri/zi, media ultimei săptămâni.

Suntem încă departe de perioada ante-pandemie (38% faţă de perioada similară a anului 2019)

Circulaţia trenurilor pe linia de cale ferată între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti a început la 13 decembrie 2020.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA din 9 decembrie 2020, legătura directă între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti este asigurată pe relaţia Bucureşti Nord – Mogoşoaia – Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti (şi retur) de 72 de trenuri (36 de perechi), care aparţin SNTFC CFR Călători, Regio Călători şi Transferoviar Călători.

Internauții au râs puțin

“Nu vreau sa va descurajez pentru ca faceți treabă bună, dar această linie a creat un fenomen: plimbatul copiiilor cu trenul. Duminică erau mai multi părinți cu copii care făceau dus-întors ca plimbare față de turisti/pasageri cu bagaje/utilizatori de aeroport”, i-a scris un bărbat lui Cătălin Drulă.

“L-am folosit si eu, cu cel mic, doar de distracție. E super, recomand”, a recunoscut o mămică în comentariile la postarea ministrului Transporturilor.

Cookies