ÎN BUCUREȘTI

Cătălin Drulă a anunțat când va fi gata Centura Capitalei. Se termină coșmarul șoferilor

Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, a oferit noi informații cu privire la data la care va fi gata Centura Capitalei.

Centura Capitalei va fi gata până în 2024, conform declarațiilor făcute, la Digi24, de Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor.

Partea de sud a Centurii Capitalei va fi gata în 2023, dar o porțiune din aceasta, cuprinsă între DN6 și Ieșirea Olteniței, ar putea fi terminată mai devreme, până la finalul anului viitor, a anunțat luni seara Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

„Avem lucrări ample pentru prima dată, poate, după Revoluțíe, adică aveam această Autostradă 0, al doilea ring, în care avem contracte full, pe sud, pe semicercul sudic. Pe două treimi din semicercul sudic se și lucrează cu o firmă turcă, lucrează destul de bine”, a spus Cătălin Drulă pentru sursa citată.

Acesta a anunțat că termenul pentru finalizarea acestui sector este 2023.

„Pe Sud, în 2023 va fi gata, dar firma mi-a promis că ar vrea să dea la sfârșitul anului viitor, adică 2022, un sector destul de lung între DN6, acesta e drumul de Alexandria, și Ieșirea Olteniței, o zonă destul de mare. Să zicem un sfert din cercul acesta din jurul Bucureștiului ar fi gata să zicem la sfârșitul anului viitor, să sperăm, asta ar însemna o livrare mai devreme de termen, dar în 2023 tot semicercul sudic. Mai e o firmă grecească care are sectorul disnpre A1, vor începe și ei lucrările în teren cam într-o lună”, a mai spus ministrul Transporturilor.

În ceea ce privește lucrările din nordul Capitalei, acestea ar putea fi finalizate în 2024.

„Pe Nord avem două contracte semnate între Corbeanca, între DN1, și DN 2 Afumați, ăsta e semnat cu o firmă românească, și mai este un lot, lotul 4, în zona lacului Cernica. Încă două în mijloc sunt în faze finale de contestație. 2024 este termenul final pentru aceste proiecte”, a precizat Drulă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button